joi, 18 aprilie, 2024

Facebook lanseaza aplicatia Events pentru Android

Distribuie:

Publicat:

Events, aplicatia separata dedicata de Facebook evenimentelor, este disponibila utilizatorilor de Android incepand de marti.

Lansata initial in luna octombrie a acestui an doar pe iOS, aplicatia Events a celor de la Facebook ajunge acum si in magazinul de aplicatii pentru Android Google Play, de unde poate fi instalata pe telefoanele si tabletele care folosesc sistemul de operare al celor de la Google.

Ca si Groups sau Messenger, Events este o aplicatie prin care Facebook incearca sa separe o facilitate a propriei retele sociale, pentru a o gestiona mai bine intr-o aplicatie dedicata strict acestei facilitati.

Cum sugereaza si numele, Events afiseaza partea de evenimente din Facebook. Utilizatorii pot vedea pe baza unui calendar evenimentele la care se duc prietenii, precum si evenimentele organizate in apropiere.

Vezi si: A descoperit, pe Facebook, un amanunt SOCANT despre sotia lui! Ce a urmat…e demn de filmele SF

Prin aceasta abordare, aplicatia principala de Facebook este degrevata de o sarcina suplimentara, iar utilizatorii care folosesc functia de evenimente in mod frecvent au parte de o experienta mai buna.

Pana acum, pe iOS, aplicatia Events este departe de a fi un succes. Conform platformei de analiza a ecosistemelor mobile App Annie, din momentul lansarii, Events a oscilat intre pozitiile 250 si 500 ale categoriei Social Networking din App Store.

Pentru Facebook, Events reprezinta un diferentiator important, fiind singura retea sociala care ofera o astfel de facilitate. Daca reuseste sa convinga utilizatorii ca reprezinta singura optiune de care au nevoie pentru evenimentele locale, Facebook va avea la dispozitie o alta sursa de monetizare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img