Fara comenzi pentru avioane, Airbus va produce viziere pentru spitale

0
40

Constructorul aeronautic Airbus a anunţat miercuri că cele mai multe centre ale sale din Spania vor produce rame de viziere prin imprimare 3D care vor fi livrate personalului medical, ca parte a echipamentului individual de protecţie împotriva Covid-19.

"Peste 20 de imprimante 3D lucrează zi şi noapte. Sute de viziere au fost deja produse şi expediate spitalelor din vecinătatea facilităţilor de producţie ale Airbus din Spania. Airbus se bazează pe un design patentat pentru a produce ramele vizierelor, folosind materiale plastice de tip PLA", precizează compania, informează news.ro.

Cu toate că Airbus a întrerupt producţia în cele mai multe dintre unităţile sale din Spania ca urmare a decretului regal din 29 martie, angajaţii Airbus au acces în fabrici pentru a continua această activitate esenţială.

"Am trecut peste noapte de la realizarea de concepte aerospaţiale la echipament medical. Acest lucru face o reală diferenţă în lupta împotriva pandemiei şi nu aş putea fi mai mândru de echipele noastre care lucrează zi şi noapte la acest proiect Airbus”, a spus Alvaro Jara, şeful Airbus Protospace din Getafe, Madrid.

În proiect au intrat şi Airbus Protospace Germania şi Airbus Composite Technology Centre (CTC) din Stade, împreună cu reţeaua de printing 3D “Mobility goes Additive”, care sprijină echipele din Spania şi coordonează operaţiunile de colectare şi transport al vizierelor la Madrid.

Airbus a generat în 2019 venituri de 70 de miliarde de euro şi are 135.000 de angajaţi. Airbus construieşte avioane de pasageri, cu 100 până la peste 600 de locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.