duminică, 14 aprilie, 2024

Femeile cu această problemă ajung mai greu la orgasm

Distribuie:

Publicat:

Un studiu de amploare, la care au participat trei milioane de femei, arată o legătură între problemele cu somnul şi atingerea orgasmului la femei.

Se ştie că iritabilitatea, oboseala şi durerile de cap nu fac casă bună cu sexualitatea împlinită. Un studiu american recent apărut în Urology şi publicat în The Independent arată că femeile care au anumite probleme de somn au o probabilitate mai mare de a întâmpina dificultăți şi în viața sexuală, fără a fi neapărat conștiente de acest lucru.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au analizat dosarele  medicale a aproape 3 milioane de femei. S-a observat că femeile care suferă de insomnie şi de apnee de somn, o tulburare însoţită de sforăit şi pauze în respiraţie, se pot confrunta şi cu probleme de natură sexuală, adică libido scăzut și dificultăți în a ajunge la orgasm.

„Insomnia este o stare caracterizată printr-o cantitate sau calitate nesatisfăcătoare a somnului, care persistă pentru o perioadă considerabilă de timp. În alte cuvinte, înseamnă dificultăți în a adormi și/sau în a rămâne adormit, treziri mai devreme decât este dorit și/sau un somn neodihnitor. Pentru a vorbi de o tulburare, insomnia trebuie să fie prezentă timp de cel puțin o lună, minimum 3 nopți pe săptămână, să fie însoțită de o preocupare excesivă față de lipsa somnului sau consecințele sale și să cauzeze un disconfort mare ori să interfereze cu funcționarea socială și ocupațională”, explică dr. Bogdan Voinescu, medic psihiatru și psihoterapeut.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img