duminică, 26 mai, 2024

Fenomen înexplicabil în SUA: Numărul infectărilor a scăzut brusc

Distribuie:

Publicat:

Numărul infectărilor cu coronavirus în Statele Unite este în scădere bruscă, în contextul în care duminică au fost raportate 64.194 de noi cazuri, potrivit ultimelor date ale Universităţii Johns Hopkins, citate luni de agenţia DPA, care notează că este cel mai mic număr zilnic din ultimele luni, potrivit Agerpres.

Totalul cazurilor în Statele Unite a ajuns la 27.640.291.

În aceeaşi perioadă, 1.084 de decese au fost raportate legate de pandemie în întreaga ţară, ridicând totalul la nivel naţional la 485.336.

În ceea ce priveşte spitalizările, duminică a fost raportat cel mai mic număr de după 17 noiembrie. În prezent sunt 67.023 de pacienţi cu COVID-19 internaţi în spitale din toată ţara, potrivit Covid Tracking Project.

"Continuăm să vedem o scădere bruscă a numărului de cazuri (…) pozitive şi spitalizări şi a cifrelor de la ATI", potrivit Covid Tracking Project, un efort colaborativ condus de voluntari pentru a urmări evoluţia pandemiei.

Ritmul deceselor raportate acum este în scădere, cu un procent de 10-15% în ultima săptămână faţă de săptămâna anterioară, a scris Covid Tracking Project pe Twitter.

Din mai mult de 1,4 milioane de persoane care au fost testate luni pentru coronavirus, doar 5,52% au avut rezultatul pozitiv.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA a anunţat că peste 70 de milioane de doze de vaccin au fost distribuite până acum în ţară. Mai mult de 52 de milioane de doze de vaccin au fost administrate populaţiei.

Cu toate acestea, experţii au avertizat împotriva măsurilor de relaxare a restricţiilor anti-COVID-19 ale mai multor state în locurile publice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img