miercuri, 17 aprilie, 2024

Festival International pentru o lume curata, fara FRACTURARE HIDRAULICA: 6-8 septembrie, Puiesti – Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Primul Festival International pentru o lume curata, fara FRACTURARE HIDRAULICA: 6-8 septembrie, Puiesti – Vaslui

Romania trebuie sa se trezeasca!  Romania se trezeste!

Astazi cand agresiunea impotriva noastra imbraca cele mai perverse forme, intr-un razboi economic si mediatic ce tinteste distrugerea tarii, preluarea resurselor, transformarea Romaniei intr-o piata de desfacere, este nevoie sa fim solidari si sa ne aparam pamanturile, resursele, viitorul nostru si al copiilor nostri!

 Fracturarea hidraulica pentru exploatarea gazelor de sist este un pericol enorm! Ceea ce s-a intamplat in alte tari ne dovedeste ca acest tip de exploatare are drept consecinte infectarea panzei freatice, imbolnavirea pamantului cu tot ce poate genera aceste lucruri – transformarea unei tari pitoresti, cu resurse extraordinare si poate cel mai bun pamant agricol al Europei, intr-o groapa de deseuri toxice. Si totul pentru a satisface lacomia unor companii straine care, in complicitate cu o clasa politica romaneasca ticaloasa, incompetenta si tradatoare, vor sa ia tot pe principiul “Dupa noi, Potopul!”

In consecinta, a nu participa in niciun fel la aceasta lupta dusa pentru protejarea noastra a tuturor este o dovada de inconstienta, de lasitate sau ticalosie!

Fiti alaturi de cei care se implica efectiv si faceti macar binele de a raspandi informatia!

Mai multe despre FESTIVALUL MAaniFEST de la PUIESTI gasiti mai jos sau intrand pe linkurile atasate…
Daniel Roxin

“Festivalul ManiFEST de la Puiesti reprezinta prima editie a unui eveniment civic multianual care trage un puternic semnal de alarma asupra pericolelor fracturarii hidraulice in exploatarea hidrocarburilor, punand accentul pe dreptul comunitatilor si al indivizilor la un mediu curat.
Dorim, prin acest festival, sa prezentam alternative de dezvoltare pentru comunitatile rurale, dincolo de extractivism si exploatarea nesustenabila a resurselor naturale.
Festivalul va contribui la intarirea constientizarii problemei fracturarii hidraulice in Romania, mai ales in randul tinerilor. De asemenea, va sprijini comunitatile rurale din zona Moldovei, si nu numai, in lupta lor impotriva fracturarii hidraulice.
Festivalul este organizat de o echipa de voluntari din mai multe orase, precum si din diaspora, iar artistii sunt invitati sa sprijine cauza pro-bono. Acesta va ajuta, printre altele, si la consolidarea taberei de rezistenta de la Puiesti.”

Echipa ManiFEST

Siteul festivalului:   http://www.festivalmanifest.ro/

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img