vineri, 29 septembrie, 2023

Filmul “Atat de stralucitoare e vederea”, de Michael si Joel Florescu, la Festivalul de la Moscova

Distribuie:

Publicat:

Atat de stralucitoare e vederea/ So Bright Is the View“, debutul in lungmetraj al fratilor Michael si Joel Florescu, va avea premiera mondiala in selectia oficiala a celei de-a 36-a editii a Festivalului International de Film de la Moscova, care se va desfasura intre 19 si 26 iunie.

 Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, filmul spune povestea ambitioasei Estera, aflata in fata deciziei de a-si lasa slujba – intr-un departament de relatii cu clientii – si de a accepta o alta in Atlanta, oferita de Mike, un coleg cu dare de mana al tatalui ei, aflat acum la inchisoare. Mama Esterei, proaspat divortata, plecata recent din Romania in cautarea unui “taram al fagaduintei”, unde sa se poata reconecta cu trecutul, insista ca si fiica ei sa faca la fel si sa renunte la speranta ca i-ar putea fi bine in locul in care s-a nascut. Contextul este cel imediat crizei economice, cu averi risipite si familii falimentate dupa ce au cazut victima unui mediu de afaceri destabilizat si raporturilor de putere in continua schimbare.

Rolul Esterei este interpretat de Bianca Valea, aflata la primul rol intr-un lungmetraj, prestatia ei fiind sustinuta de Ovidiu Niculescu, in rolul lui Mike.

Fratii Michael si Joel Florescu – cei care semneaza atat scenariul, cat si regia – spun ca au abordat subiectul filmului mai mult in calitate de povestitori, nu atat ca oameni de film in acceptiunea conventionala a termenului. Absolventi ai New York University, Michael si Joel Florescu nu au urmat cursurile facultatii de film, ci pe cele ale facultatii de finante, de aici venind si stilul minimalist si tehnic de a spune o poveste.

Un film 100% independent, “Atat de stralucitoare e vederea/ So Bright Is The View” este rezultatul unui efort colectiv si exponentul a ceea ce cei doi scenaristi si regizori numesc “cinema democratic”, cu potential de a deschide drumuri noi si interesante pentru filmul independent din estul Europei.

Gemenii Michael si Joel Florescu, de origine franco-romana, si-au inceput proiectele cinematografice in Bucuresti, ca parte a Romanian Independent Film Collective, un grup de profesionisti si amatori din zona filmului, care s-a format si functioneaza pe principii democratice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img