duminică, 19 mai, 2024

„ FITELE COSTA” . CHIAR SI LA BARLAD!

Distribuie:

Publicat:

Consilierii locali barladeni au fost de acord cu majorarea tarifelor pentru cei care doresc sa se căsătorească in alt spațiu decât la Casa Casătoriilor. Asadar, cine își dorește să se cunune civil în sala de ședințe a primăriei (doar după ora 16, timp alocat 30 de minute) ori în una dintre bisericile din oraș va scoate din buzunar suma de  1.000 de lei,  pentru alte locații de pe domeniul public va plati doar 1.500 de lei.

Aceeași suma o  vor plăti și cei care își vor uni destinele la biserică după ora 16 (dacă nu sunt solicitări în aceeași zi pentru primărie). Pentru „ mariajele” de la sfârșitul săptămânii , la Starea Civilă doritorii  vor achita o taxă de 150 de lei ce vizează aprobarea locațiilor, a taxelor suplimentare și speciale, precum și a programului de oficiere a căsătoriilor de către Compartimentul Stare Civilă din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor .                          

Conform declaratiei  directorul executiv al acestui serviciu, Monica Stoleriu „ legislatia prevede că se pot oficia căsătorii în alte locuri decât la Starea Civilă, însă cu aprobarea primarului, așa că am considerat necesar ca, pentru acoperirea cheltuielilor cu deplasarea, să se stabilească taxe speciale, diferențiale, pentru anumite locații, așa cum există și în alte localități din țară. Spre exemplu, la Deva taxa e 1.000 de lei, la Constanța – 1.500 de lei, la Roman și Bacău – 1.000 de lei. De asemenea, pentru siguranța ofițerului de stare civilă care se deplasează în timpul repausului săptămânal în aceste locații cu o serie de documente importante, am solicitat însoțirea acestuia de către un agent de la Poliția Locală, iar transportul să fie asigurat prin grija primăriei. De asemenea, propunem majorarea taxei de 130 de lei, valabilă pentru zilele nelucrătoare, la 150 de lei. Spre comparație, în alte localități, această taxă variază între 150-350 de lei. Totodată, solicităm stabilirea unei taxe de urgență în cuantum de 50 de lei în cazul în care se solicită eliberarea certificatelor de stare civilă duplicat pe loc sau în cursul aceleiași zile”, si-a încheiat pledoaria Stoleriu.                                                                                                                                                  

O parte dintre consilierii nu au fost de acord cu aceasta decizie, dar așa cum a declarat social-democratul Constantin Galea „ fitele costa”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img