Forţe speciale turce au fost trimise pentru a salva animale blocate într-un imobil grav avariat de cutremur

0
216

Forţe speciale turce au fost trimise miercuri în oraşul Diyabarkir (sud-est) pentru a salva câini, pisici şi păsări rămase blocate într-o clădire grav avariată de cutremurul din 6 februarie şi care se află în curs de demolare, relatează AFP.

Miercuri dimineaţă, în timp ce utilajele erau deja în funcţiune, apărători ai drepturilor animalelor s-au opus distrugerii clădirii Galeria, în care 111 locuitori şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului, afirmând că în imobil au rămas blocate animale de companie, informează Agerpres.

"În ce fel de ţară musulmană trăim? Acestea sunt vieţi, nu le puteţi distruge aşa!", a protestat Ramazan Tugay.

Potrivit acestuia, şaisprezece pisici, câini şi păsari sunt prinse între etajele grav avariate.

"Ei spun că imobilul se va prăbuşi dacă îl loveşte macaraua", a declarat Nilay Yilmaz, 32 de ani. "De la ora 8:00 dimineaţa, ei au început să decupeze clădirea, dar încă rămâne în picioare. Cei care au ordonat distrugerea sa vor ucide aceste animale".

Un oraş important cu populaţie majoritar kurdă, Diyarbakir a fost scena de atentatelor şi ciocnirilor în 2015-2016 între forţele de ordine şi luptătorii kurzi, iar opoziţia faţă de guvernul de la Ankara rămâne puternică aici.

Baroul din Diyarbakir a sesizat justiţia pentru a opri demolările, sprijinit de Uniunea Barourilor din Turcia care a cerut salvarea animalelor.

Continaurea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.