sâmbătă, 25 mai, 2024

Forțele speciale cecene, forțate să se întoarcă acasă

Distribuie:

Publicat:

Presa din Ucraina anunță că forțele cecene în frunte cu Ramzan Kadyrov au fost forțate să plece acasă după ce a pierdut sute de oameni în război. Aceștia sunt considerați cei mai puternici soldați, dar cu toate acestea, ucrainenii au reușit să le țină piept, ceea ce reprezintă o nouă lovitură pentru Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin și-a pus toată baza în armata lui Kadyrov, însă soldații ceceni au fost nevoiți să se retragă și să plece acasă după ce au peirdut sute de soldați și chiar pe unul dintre lideri. Informația referitoare la trupele cecene a fost făcută publică de Radio Svoboda, care citează Servicile Secrete Ucrainene.

La doar două zile de la invazia din Ucraina, unitățile Gărzii Naționale Cecene au început lupta cu armata ucraineană lângă aeroportul Gostomel, dar au fost înfrânte. Totodată, în urma confruntării Magomed Tushaev, mâna dreaptă a lui Kadyrov și liderul regimentului 141, a fost ucis în acea zi de ucraineni.

Deși au fost înfrânți, Kadyrov a negat și a spus că mâna sa dreaptă este încă în viață și a postat un video cu el vorbind prin videocall. Ulterior, a revenit în fața oamenilor și a recunoscut înfrângerea, menționând că au pierdut doar doi soldați și șase sunt răniți.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img