sâmbătă, 18 mai, 2024

FOTO-O LECȚIE DE IUBIRE ENGLEZEASCA PREDATA LA BARLAD!

Distribuie:

Publicat:

Deși poate părea un pic perimata sintagma “ dacă vrei, poți” aceasta se încadrează perfect atunci când vorbești de acțiunile pe care Asociatia “ Myosotis” din Barlad le desfasoara! Cu iubire si respect pentru beneficiarii de care au grija, deși aceștia nu cotizează cu un leu, fundația le oferă mereu dovezi ca aceștia sunt prioritățile lor.

Demonstrează mereu ca dacă iti dorești sa realizezi o fapta frumoasa aceasta ia nastere si are continuitate! Toate aceste lucruri sunt valabile când vorbim despre tabăra pe care in fiecare vara o organizează! Ajunsa la cea de a -XVII-a editie,  aceasta se desfasoara in perioada 11-25 Iulie si 30 de copii ajutati de 35 de voluntari se bucura de cele mai frumoase zile de vacanța. Aceștia provin din familii devaforizate dar sunt si prichindei care au nevoie de ingrijiri speciale. Acești minunați oameni, incepand cu membrii staffului si terminând cu tinerii voluntari,  încearcă in fiecare an sa le ofere o bucurie celor pe care soarta i-a devaforizat, si in acelas timp le oferă si parintilor o mică pauza .

Eforturile financiare pe care le implica organizarea unei astfel de activitati sunt considerabile, undeva la 3000 de lire sterline, bani care vin din Anglia si nu de la autoritatea locala sau de la alți parteneri. Copiii învață in aceasta perioada sa strângă lemne, sa facă un foc de tabăra, sa ajute la bucatarie si participa activ si cu plăcere  la toate atelierele interactive gândite special si cu dragoste pentru ei.

Un pic sceptici ne-an deplasat si noi la cantonul silvic pentru a vedea cum decurge o zi de tabăra! Este o atmosfera primitoare din primul minut când ajungi acolo- ești întâmpinat de baloane colorate, corturi așezate la linie si varianta rețelei de socializare in versiunea plic ce se gaseste așezată, la rang de cinste, pe un copac! Bucuroși de oaspeți , pustii ne-au aratat cum se poate transforma o nalba albă in orice culoare pe care si-o doresc (o  adevarata lecție de magie), cat de frumoase erau jocurile copilăriei noastre pe care am avut posibilitatea sa le urmărim din nou si cat de importantă este munca in echipa când pleci după lemne.

Cu o punctualitate englezeasca, fix la ora 19 aceștia s-au asezat la masa pentru a servi cina ca mai apoi sa se pregătească sa facă minunatul foc de tabăra! Buna dispoziție, relaxare si multă iubire asta am găsit in tabăra celor de la “ Myosotis” , iar aceste lucruri nu aveau cum sa se intample dacă fondatoarea asociației , Carol Daniel nu se îndrăgostea iremediabil si definitiv de Barlad.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img