marți, 21 mai, 2024

Franta va mentine restrictiile la granita cu Spania pana la 21 iunie

Distribuie:

Publicat:

Franţa va menţine restricţiile de circulaţie la graniţa cu Spania până la 21 iunie, ca reciprocitate faţă de măsuri similare impuse de Madrid, a anunţat joi Ministerul francez de Interne, relatează AFP.

Spre deosebire de majoritatea ţărilor Uniunii Europene (UE) şi din spaţiul Schengen, care se pregătesc să redeschidă frontierele interne pe 15 iunie, Spania a explicat săptămâna trecută că restricţiile în vigoare de la mijlocul lunii martie pentru combaterea pandemiei de coronavirus nu vor fi ridicate la această dată.

''La frontiera franco-spaniolă situaţia va rămâne aşa cum este astăzi până la 21 iunie, cu restricţii de ambele părţi. Se va aplica reciprocitatea'', a explicat Ministerul de Interne.

Ministrul francez Christophe Castaner a discutat joi dimineaţă cu omologul său spaniol Fernando Grande-Marlaska pe această temă.

De partea spaniolă, Ministerul de Interne a afirmat că nu este în măsură să dea o dată pentru ridicarea acestor restricţii, chiar dacă ''prognoza rămâne 1 iulie''.

De la intrarea în vigoare în Spania a stării de alertă – care urmează să se încheie pe 21 iunie – a fost autorizată numai trecerea persoanelor sau a bunurilor esenţiale şi a personalului medical.

Bruxellesul a recomandat joi ridicarea tuturor restricţiilor de călătorie în cadrul UE şi spaţiul Schengen până la 15 iunie şi redeschiderea frontierelor externe ale UE de la 1 iulie pentru cetăţenii din Balcanii de Vest, subliniind totuşi că statele au ultimul cuvânt privind graniţele lor. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img