sâmbătă, 18 mai, 2024

Furtună puternică în SUA: vânturi puternice şi ninsori abundente care au condus la închiderea a sute de şcoli

Distribuie:

Publicat:

O furtună majoră de iarnă a lovit miercuri regiunile Northern Plains şi Upper Midwest din Statele Unite aducând vânturi puternice şi ninsori abundente care au condus la închiderea a sute de şcoli şi au perturbat traficul aerian şi rutier, transmite Reuters.

Peste 50 de milioane de americani erau vizaţi miercuri dimineaţă de atenţionări de vreme de iarnă după ce furtuna a avansat către o regiune vastă din vestul şi nordul Statelor Unite şi spre est. Un strat de până la 60 cm de zăpadă şi vânturi cu viteze de până la 97 km/h au fost prognozate pe parcursul zilei miercuri, până joi, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS).

Furtuna a lovit, de asemenea, California unde a adus ninsori şi lapoviţă, inclusiv în New England, unde meteorologii au avertizat şoferii să fie precauţi pe drumurile alunecoase, informează Agerpres.

Şoselele acoperite cu zăpadă vor îngreuna, de asemenea, traficul în regiunea Upper Midwest, unde gheaţa depusă pe liniile de înaltă tensiune şi riscul de cădere a copacilor ar putea provoca pene de curent miercuri seară, până joi, a declarat Frank Pereira, meteorolog la centrul de prognoză al NWS din College Park, Maryland. "Călătoriile vor fi aproape imposibile", a spus el.

Potrivit unor specialişti, creşterea frecvenţei şi a intensităţii unor asemenea furtuni, intercalate cu perioade de căldură extremă şi secetă, reprezintă simptome ale schimbărilor climatice. În timp ce estul teritoriului american a cunoscut o iarnă relativ blândă, regiunea Northern Plains a fost afectată de o iarnă extremă din punct de vedere al ninsorilor şi temperaturilor, conform NWS.

Continuarea pe stripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img