Gabriel Oprea, o prima victorie in instanta in dosarul mortii politistului Gigina

0
62

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus vineri ridicarea sechestrului pus de procurorii DNA pe o parte din bunurile detinute de fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, in dosarul privind moartea politistului Bogdan Gigina.

Magistratii au admis o contestatie depusa de Gabriel Oprea si au ridicat sechestrul de pe patru imobile detinute de fostul ministru impreuna cu copiii sai.

„Admite contestatia formulata de suspectul Oprea Gabriel impotriva masurii asiguratorii instituite prin ordonanta nr. 905/P/2015 din 6 decembrie 2016 a Directiei Nationale Anticoruptie si a procesului verbal din data de 7 decembrie 2016 de aducere la cunostinta a sechestrului. Desfiinteaza in parte ordonanta contestata si procesul verbal de aducere la cunostinta a sechestrului in sensul ridicarii masurii asiguratorii de pe urmatoarele bunuri imobile: a) imobilul situat in Bucuresti si cota indiviza din terenul aferent acestui apartament, imobil evaluat, carte funciara; b) 1/2 din imobilul situat in Bucuresti si cota indiviza din terenul aferent acestui apartament, imobil evaluat; c) imobilul cu destinatie de spatiu comercial situat in Bucuresti si cota indiviza din terenul aferent, imobil; d) imobilul situat in Bucuresti compus din teren si constructie, evaluat la aproximativ si constructia C1 cu o suprafata construita la sol de 197 mp si o suprafata utila de 627,65 mp”, se arata in decizia instantei, potrivit Agerpres.

Judecatorii au mentinut insa sechestrul pe alte patru imobile aflate in proprietatea lui Gabriel Oprea.

Tot vineri, magistratii au ridicat sechestrul de pe trei imobile detinute de Ana Maria Tudor, fiica lui Gabriel Oprea.

Pe 7 decembrie, Gabriel Oprea, Petre Mazilu – administratorul firmei General MPM Impex SRL si Adrian Corcodel – seful echipei care efectua lucrari in zona in care s-a produs accidentul in care a murit politistul Bogdan Gigina au fost pusi sub acuzare de DNA pentru ucidere din culpa.

Tot atunci, DNA a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile aflate in posesia ori proprietatea lui Gabriel Oprea, inclusiv asupra bunurilor instrainate, dupa comiterea infractiunilor, catre membri ai familiei acestuia, a General MPM Impex SRL, a lui Petre Mazilu si a lui Adrian Corcodel.

Familia lui Bogdan Gigina s-a constituit parte civila in dosar si cere daune de trei milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.