duminică, 19 mai, 2024

Gabriela Cretu – senatoare PSD Vaslui : “ Liderii noștri, din păcate, nu au reușit să prevină războiul. Protocolul Minsk ll nu a fost aplicat”

Distribuie:

Publicat:

Intr-o postare pe reteaua de socializare, senatoarea vasluiana Gabriela Cretu, fosta sotie a lui Dumitru Buzatu – seful Consiliului Judetean Vaslui, critica dur situatia din vecinatatea Romaniei si ii acuza pe liderii europeni ca nu au reusit sa previna razboiul:

 

“Dragi colegi și prieteni,

Trebuie să recunosc că mă simt ca în balonul de care instituțiile europene au fost acuzate adesea, de către eurosceptici.

Sunt româncă, țară vecină cu Ucraina. Tocmai m-am întâlnit cu comisarul european pentru gestionarea crizelor.

Vă spun ce i-am spus lui. În calitate de federalist european și militant de stânga, sunt foarte îngrijorată în acest nou context nu numai de ucrainenii care au nevoie de ajutor pe termen scurt, e vital pentru ei, ci sunt îngrijorată de soarta Uniunii Europene. Încă cred că secolul 21 va fi al cooperării sau deloc!

Fără nicio autonomie strategică, din păcate, Uniunea contribuie la a doua alternativă.

Scopul pentru care a fost creată Uniunea a fost menținerea păcii și prevenirea războiului în Europa. Furnizarea de arme Ucrainei și interzicerea mass-media pare a fi împotriva acestor obiective și mă face să mă întreb care este diferența dintre noi și cei care duc un război acum?! Trebuie să ne păstrăm diferența și să încercăm să evităm, cu orice preț, ca Ucraina să devină un nou Afganistan la granițele noastre.

Trebuie să oferim urgent soluții pentru a opri războiul. Am întâlnit refugiați, femei și copii. Singurul lor vis este pacea și să se întoarcă la casele lor, la familiile lor, la școlile lor.

Liderii noștri, din păcate, nu au reușit să prevină războiul. Protocolul Minsk ll nu a fost aplicat.

Sper din suflet că Președinția franceză va reuși în eforturile sale pentru soluții pașnice – să oprească războiul, căci pace e mult spus – dar nu mă pot abține să vă reamintesc că sancțiunile din 2014 au eșuat. Dacă aplicăm aceleași metode, într-o Europă interdependentă, nu ne putem aștepta la rezultate diferite, iar sancțiunile au avut deja consecințe negative importante asupra statelor membre europene. Trebuie să fim atenți și la aceste aspecte.” se arata in postarea de pe reteaua de socializare a senatoarei

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img