sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Gabriela Firea s-a impus in Consiliul General: solutia gasita pentru a nu lasa bucurestenii fara caldura in plina iarna

Distribuie:

Publicat:

CGMB a aprobat, marți, un proiect care prevede înființarea societății „Termoenergetica București S.A” „în scopul continuării serviciului de alimentare cu energie termică și având în vedere falimentul RADET”, spun reprezentanții PMB. Noua societate va fi „RADET 2”.

 

Potrivit proiectului, scopul înființării unei noi companii este „raportat la necesitatea de a conserva continuarea și funcționarea serviciilor publice cu caracter economic, gestionate de întreprinderile publice înființate, precum și raportat la obligația Municipalității de a furniza servicii publice cu caracter economic, absolut necesare, esențiale pentru asigurarea unui standard minim și rezonabil de viață al locuitorilor din Municipiul București”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat cu 37 de voturi pentru și 8 împotrivă.

Practic, potrivit proiectului, s-a aprobat divizarea prin transferul simultat al patrimoniului Companiei Municipale Energetica, către alte două societăți, printre care și Termoenergetica. În nota de fundamentare se arată că astfel se ține cont și de decizia definitivă a Curții e Apel București, prin care au fost anulate hotărârile CGMB de înființare a celor 22 de Companii Municipale.

„Scopul constituirii Societății Termoenergetica este prestarea și furnizarea serviciului public de alimentare cu energie termică (…) producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice”, se arată în proiect.

În expunerea de motive se menționează faptul că falimentul RADET este iminent.

„Municipiul București propune aprobarea înființării Companiei Municipale Termoenergetica București, societate care să îndeplinească condițiile unui Oparator Regional, dar și condițiile de atribuire directă a contractului de delegare a activității de producere, distribuție, transport și furnizare a energiei termice, în aceste condiții, având în vedere iminența intrării în procedura falimentului a RADET”, se arată în expunerea de motive semnată de primarul general, Gabriela Firea.

Proiectul a avut nevoie de două treimi din voturile consilierilor și a trecut la limită, cu ajutorul celor de la PNL care au votat pentru, în afară de doi consilieri. Cei de la USR au fost singura formațiune politică ce a votat împotrivă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img