Gafa gafelor.Klaus Iohannis are un consilier CONDAMNAT

0
54

Presedintele Klaus Iohannis a numit printre consilierii sai de la Cotroceni un personaj condamnat in urma unui proces civil care a avut ca obiect o actiune in raspundere delictuala.

Andrei Muraru, fost director al IICCMER, este consilier prezidential pentru relatia cu societatea civila si autoritatile publice.

In luna februarie, Andrei Muraru a pierdut un proces civil intentat de profesorul universitar dr. Corneliu Turianu, secretar al CNSAS, pentru actiune in raspundere delictuala, santaj si defaimare, si a fost obligat de Tribunalul Bucuresti la plata catre reclamant a sumei de un euro despagubiri morale, precum si la publicarea hotararii, integral, in doua editii consecutive ale doua publicatii nationale de larga circulatie.

Profesorul universitar dr. Corneliu Turianu l-a acuzat, pe site-ul sau, pe consilierul prezidential ca „a mistificat realitatea privind cariera secretarului Colegiului CNSAS, invocand in fals o functie in fostul PCR pe care acesta nu a avut-o”:

„Muraru a sustinut in scris si in public, chiar in Jurnalul TVR, ajutat de „dieontoloaga” Rodica Culcer, ca isi bazeaza aceste afirmatii, ce s-au dovedit a fi mincinoase, pe documente aflate in Mapa profesionala a fostului judecator Corneliu Turianu, de la Ministerul Justitiei, pe care a si fluturat-o ca „dovada” in fata camerelor TVR. Operatiunea de denigrare prin dezinformare neagra era menita sa-l determine pe profesorul Corneliu Turianu, prin presiuni mediatice si psihice, sa-si dea demisia de la CNSAS pentru ca in locul lui sa fie instalat chiar fratele geaman al lui Andrei Muraru, Alexandru Muraru, pe vremea aceea consilier al ministrului penal Tudor Chiuariu. Toata schema frauduloasa de cumetrie abjecta prin care se urmarea, in principal, infiltrarea „Militiei Spirituale” la varful CNSAS, a dus insa la devoalarea unei alte infractiuni, care se pedepseste cu inchisoare pana la 10 ani: furt calificat de documente cu regim de secretizare speciala din Arhiva Ministerului Justitiei”, scrie pe site-ul fostului judecator Turianu, unde fratele lui Muraru este acuzat de „furtul a 16 mape profesionale (…) in calitate de functionar public, prin abuz in functie si trafic de influenta, uzand de numele ministrului Tudor Chiuariu”.

Mai mult, potrivit ziaristionline.ro, Alexandru Muraru a fost cercetat de Parchet pentru furt de documente din Ministerul Justitiei pe vremea cand era consilier al fostului ministru Tudor Chiuariu, documente folosite apoi de fratele sau geaman, Andrei Muraru, actualul consilier de la Cotroceni, impotriva lui Corneliu Turianu, in incercarea de a-l inlatura de la CNSAS. La randul sau, in urma plangerilor facute de Corneliu Turianu, Andrei Muraru a fost cercetat si el pentru complicitate la furt de documente si pentru santaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.