luni, 29 aprilie, 2024

Gelu Pecheanu, primarul comunei Dranceni, va fi demis

Distribuie:

Publicat:

Gelu Pecheanu, primarul comunei Dranceni, cel care s-a aflat inca din luna noiembrie 2015 in proces cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), asteapta sa fie demis.

Totul a inceput dupa ce edilul a fost acuzat ca a incheiat un contract de concesiune pentru o suprafata  de peste 75 ha de pasune, din domeniul privat, cu societatea individuala a propriului sau fiu. Potrivit ANI, acesta din urma ar fi primit subventii de la APIA in valoare de 94.000 lei.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au concluzionat faptul ca  Gelu Pecheanu ar fi trebuit sa impiedice participarea fiului sau la incheierea contractului,  insa a incalcat atributele functiei pe care a ocupat-o inca din anul 2008 si nu si-a urmarit decat propriul interes.

Totodata, Gelu Pecheanu va raspunde si pentru faptele sale penale, ca urmare a trimiterii in judecata pentru conflict de interese.
Nu doar edilul raspunde in fata legii,  ci si fiul acestuia care este si el acuzat de complicitate.

Gelu Pecheanu nu este singurul primar din judetul Vaslui pe care ANI il scoate din functie. Anterior lui si-a pierdut functia si fostul primar al Stanilestiului, si multi altii.

Decizia instantei a luat drumul Prefecturii Vaslui – care la randul sau ii va semna decretul de incetare a mandatului de primar .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img