sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Gestul care tranforma moartea in viata, salveaza viata unei femei din Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Un tanar in varsta de 18 ani din Bacau, care a incercat sa-si puna capat zilelor, i-a ajutat pe sase bolnavi care se rugau sa mai traiasca, sa isi lungeasca zilele.

O femeie din Vaslui poate spune ca s-a nascut a doua oara dupa ce a primit unul dintre organele tanarului.

Tanarul a fost dus de urgenta la spitalul din Bacau, dupa ce vrut sa isi puna capat zilelor. Cinci zile mai tarziu a intrat in moarte cerebrala, iar familia a decis sa-i doneze organele. Parintii acestuia au transformat moartea in viata si au semnat acordul de donare.

Cu ajutorul organelor prelevate, medicii au reusit sa salveze vietile unor oameni care le asteptau de ani buni. 

„Este prima prelevare de la Bacau din acest an de la un donator foarte tanar, de 18 ani, de la care s-au prelevat ficatul, rinichii, corneea si tesut osteotendinos. Transplantul hepatic a fost efectuat la o pacienta de 44 de ani, care era cu o stare generala destul de grava”, a explicat dr. Raluca Neagu, coordonator centru transplant.

La Iasi, alti doi oameni au primit o speranta odata cu transplantul de rinichi.

„Primul pacient, este o doamna din judetul Vaslui, care era diagnosticata din 2008 cu o boala autoimuna. In 2008 facea dializa si pentru ea, de data aceasta, a fost o sansa. A mai fost chemata la transplant, dar de data aceasta s-a dovedit compatibila. Al doilea pacient este un barbat de 57 de ani si el diagnosticat de o perioada indelungata, din 2012, cu o boala genetica”, a precizat dr. Ionut Nistor, purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Parhon din Iasi.

Si ochii tanarului s-au prelevat in totalitate, la Iasi fiind preparate corneele. 

Tanarul in varsta de 18 ani traieste astazi prin fiecare dintre cei carora le-au fost donate organele, cei care au primit o noua sansa la viata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img