marți, 28 mai, 2024

„Godzilla: King of the Monsters” si „Rocketman” au debutat modest in box office-ul nord-american

Distribuie:

Publicat:

Lungmetrajul „Godzilla: King of the Monsters”, cu un buget de 200 de milioane de dolari, a debutat pe primul loc in box office-ul nord-american de weekend cu incasari de 49 de milioane, in timp ce fantezia biografica „Rocketman”, despre Elton John, a generat incasari de 25 de milioane de dolari in primul weekend, mai mult de jumatate din bugetul alocat pentru productie.

„Godzilla: King of the Monsters”, regizat de Michael Dougherty, este al treilea film din franciza, dupa „Godzilla” (2014, care a generat 93 de milioane de dolari in primul weekend) si „Kong: Skull Island” (2017, cu 61 de milioane de dolari la debut). La nivel international, filmul Warner Bros. cu Kyle Chandler, Vera Farmiga si Ken Watanabe in distributie, a generat incasari de 130 de milioane de dolari.

Locul secund in box office-ul nord-american a fost ocupat de „Aladdin”, regizat de Guy Ritchie, in coborare o pozitie dupa al doilea sfarsit de saptamana de la premiera, cand a generat incasari de 42,3 de milioane de dolari. Un alt debut al weekendului a fost „Rocketman”, regizat de Dexter Fletcher, cu Taron Egerton in rol principal. Lungmetrajul biografic s-a clasat pe locul al treilea, dupa ce a generat incasari de 25 de milioane de dolari. La nivel international, filmul a generat incasari de 19,2 milioane de dolari. In Rusia, pelicula s-a confruntat cu cenzura – scenele de sex dintre homosexuali fiind eliminate din film -, astfel ca Paramount si Elton John au criticat aspru decizia.

„Rocketman”, prezentat in afara competitiei la Festivalul de Film de la Cannes, s-a bucurat de critici favorabile. Drama psihologica „Ma”, cu Octavia Spencer in rol principal, a debutat pe locul al patrulea, cu incasari de 18,2 milioane de dolari. Un debut promitator pentru un film al carui buget de productie a fost de 5 milioane de dolari.

Lungmetrajul de actiune „John Wick: Chapter 3 – Parabellum”, regizat de Chad Stahelski, cu Keanu Reeves si Halle Berry in distributie, a coborat trei locuri, pana pe cinci, cu incasari de 11,1 milioane de dolari in al treilea weekend de la debut. Ultimul film din franciza „Avengers”, „Endgame”, a coborat tot trei locuri in top. El s-a clasat, dupa al saselea weeekend, in care a generat incasari de 7,8 milioane de dolari, pe locul al saselea.

„Pokémon Detective Pikachu”, pentru care si-au imprumutat vocile, intre altii, Ryan Reynolds, Bill Nighy si Rita Ora, a coborat trei locuri, pana pe sapte, cu incasari de 6,6 milioane de dolari in al patrulea weekend de la debut. Filmul „Booksmart”, lungmetrajul de debut regizoral al actritei Olivia Wilde, a generat, in al doilea weekend de la lansare, incasari de 3,3 milioane de dolari, astfel ca s-a clasat pe locul al optulea, in coborare doua pozitii. 

Locul al noualea a fost ocupat de filmul SF „Brightburn”, in coborare patru pozitii. In al doilea weekend, lungmetrajul cu Elizabeth Banks, Meredith Hagner, Matt Jones, David Denman si Jackson A. Dunn in distributie a generat incasari de 2,3 milioane de dolari. Comedia „The Hustle”, cu Rebel Wilson si Anne Hathaway in distributie, a ocupat pozitia a zecea, in coborare doua locuri, dupa ce, in al patrulea weekend de la premiera, a generat incasari de 1,3 milioane de dolari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img