sâmbătă, 13 aprilie, 2024

Gorghiu ii da lovitura de gratie premierului PONTA

Distribuie:

Publicat:

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu i-a transmis, luni, premierului Victor Ponta ca el nu este in postura de presedinte al Romaniei “pentru a se erija in mediator”, ca raspuns la invitatia la dialog lansata de seful guvernului catre liberali pentru gasirea unor solutii comune pe teme importante precum revizuirea Constitutiei, sistemul electoral, legile sigurantei nationale si Master Planul pe transport.

“Daca dl Victor Ponta este depasit de anumite probleme sau doreste stabilirea unei pozitii unitare, la nivelul intregii clase politice, in legatura cu anumite teme, se poate adresa in acest sens Presedintelui. Dl Ponta nu este Presedintele Romaniei pentru a se erija in mediator, nu poate fi si presedinte de partid si mediator si prim-ministru si deputat. Singura institutie care poate asigura o mediere intre partide, pe diverse teme, este Presedintele Romaniei”, precizeaza Gorghiu, intr-un comunicat remis AGERPRES.

Totodata, liderul liberal il acuza pe premier ca incearca sa se substituie si Parlamentului in chestiunile legate de legile electorale si ale sigurantei nationale.

“Exista o Comisie de cod electoral care functioneaza. Dl Ponta doreste o supralegiferare la nivel de partid. Ar fi util ca dl Ponta sa ne comunice daca doreste desfiintarea acestei Comisii sau chiar desfiintarea Parlamentului. De asemenea, legile sigurantei nationale isi urmeaza parcursul firesc in aceeasi institutie, Parlamentul Romaniei, o institutie care pentru domnul Ponta se pare ca nu exista”, subliniaza Gorghiu.

In privinta unui acord pe Master Planul de Transport, co-presedintele PNL atrage atentia ca de constructia autostrazilor se ocupa Executivul si nu este nevoie de consultari cu opozitia.

“Adevaratul motiv pentru care dl Ponta doreste sa se consulte cu opozitia, in privinta autostrazilor, este sa faca PNL complice la jaful care se prefigureaza in cazul autostrazii Comarnic-Brasov, care are unul dintre cele mai mari costuri de constructie per kilometru din intreaga lume. A spune ca Guvernul nu mai construieste autostrazi, daca opozitia nu gireaza un astfel de pret, este inca un argument pentru care acest Guvern trebuie sa plece cat mai repede”, sustine Alina Gorghiu.

Aceasta mai spune ca acceptul premierului fata de convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, pentru a vota legea insolventei personale, “confirma soliditatea” punctului de vedere al liberalilor “conform caruia fiecare institutie a statului trebuie sa functioneze, conform atributiilor constitutionale”.

Alina Gorghiu ii mai transmite prim-ministrului ca are varianta demisiei daca nu mai gaseste sprijin pentru deciziile sale in interiorul PSD.

“Problemele interne ale PSD nu trebuie exportate la nivelul societatii. Daca dl Ponta nu mai gaseste suport in interiorul partidului pentru a lua decizii, calea corecta este inaintarea demisiei, nu asumarea unor noi atributii constitutionale, pe care, repetam, nu le detine”, afirma co-presedintele PNL, subliniind ca liberalii si-ar fi dorit “mai mult dialog atunci cand dl Ponta a legiferat prin Ordonanta de urgenta traseismul politic, atunci cand a ingradit dreptul la vot al diasporei sau cand da ordonante de urgenta in interes propriu, de grup ori de partid”.

Totodata, Gorghiu il acuza pe Ponta ca, “sub pretextul dialogului”, ascunde “dorinta de a ocoli Constitutia si de a suprima rolul institutiilor in stat”.

“Consensul la care face apel dl Ponta, zi de zi, exista doar pe vremea lui Ceausescu, atunci cand Parlamentul si Guvernul erau subordonate secretarului general al PCR”, conchide Gorghiu, solicitandu-i premierului ca Guvernul sau “sa intre in legalitate si sa organizeze, de urgenta” alegeri partiale, acolo unde au fost vacantate functii publice si comunitatile nu mai au reprezentanti.

Premierul Victor Ponta s-a declarat luni dezamagit de raspunsul liderului PNL Alina Gorghiu la propunerea sa de dialog cu Opozitia pe teme fundamentale precum revizuirea Constitutiei, sistemul electoral, legile sigurantei nationale sau Master Planul pe transport.

“Am propus dialog cu Opozitia pe 5 teme politice esentiale pentru toti romanii. Raspunsul Dnei Gorghiu: insulte, scandal si in rest NIMIC! Pacat!”, a scris premierul pe Twitter.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img