sâmbătă, 18 mai, 2024

Greselile aparent banale care ne pot afecta serios inima

Distribuie:

Publicat:

Pentru o inima sanatoasa ai nevoie sa acorzi atenti orarului tau zilnic astfel incat sa nu sari peste mese, sa eviti pe cat posibil noptile albe si mai ales viciile precum fumatul sau alcoolul.

Insa pe langa aceste tabieturi mai sunt cateva ce au un efect devastator asupra sanatatii cardiace. Unul dintre exemplele elocvente este privitul la televizor cu orele. Aceasta actiune desi aparent te ajuta sa te relaxezi, creste riscul aparitiei unui infarct sau a unui accident cerebral, chiar daca in rest ai o viata destul de echilibrata.

Explicatia vine din faptul ca stai in pat sau in canapea intr-o pozitie ce nu avantajeaza deloc sistemul circulator si respirator.

Lipsa de miscare

Ca sa combati acest risc este indicat ca dupa aproximativ 15 minute de stat in pat sau pe scaun sa te ridici si sa faci cativa pasi. Nu, nu este o gluma, miscarea reprezinta o portie de sanatate curata pentru organismul tau, iar sedentarismul este o problema din ce in ce tot mai des intalnita.

In plus, daca te confrunti si cu problema sforaitului, acesta este unul dintre semnele sindromului de apnee in somn, aspect ce poate fi din cauza unei hipertensiuni sau aritmii, motiv pentru care este indicat sa mergi al medic si sa soliciti un screening pentru sindromul de apnee obstructiva.

Cu ajutorul anumitor tratamente medicamentoase sau chiar si naturiste vei reusi sa ai parte de un somn calitativ si cantitativ.

Somnul este modalitatea organismului de a se regenera si daca nu ai parte de un somn bun, organismul tau va avea de suferit.

Nu amana micile probleme cu care te confrunti, acestea adesea pot ascunde probleme de sanatate mult mai grave.

Folosirea atei dentare prea des

Desi nu exista o confirmare clara, ami multi specialisti afirma faptul ca afectiunile gingivale se afla in stransa legatura cu problemele cardiace. Mai ales daca folosesti prea des ata dentara si nu mergi periodic la medicul stomatolog, bacteriile bucale iti pot cauza afectiuni gingivale ce pot ajunge ulterior in singe si pot produce inflamatii.

Prea multe fructe si legume

Atat fructele cit si legumele reprezinta o portie vitala de sanatate, insa abuzul nu este indicat. Este suficient sa consumi 3 portii de legume pe zi si 2 de fructe pentru a nu te confrunta cu probleme de sanatate.

Alimentatia ta trebuie sa fie echilibrata sa contina cate putin din fiecare, de preferat ar fi sa ai ore fixe la care sa mananci. Evita cu desavarsire sa consumi legume congelate. Valoarea lor nutritionala fiind mult mai scazuta in acest caz.

Adopta fresh-urile, smoothie-urile, salatele si nu uita de supe si ciorbe de legume. Nici carnea nu trebuie uitata, toate produsele fiind necesar a se consuma cu masura.

De asemenea, poti sa iti prepari legume inabusite la tigaie sau sa le servesti pe post de garnitura.

Excesul de alcool

Un pahar de vin este sanatate curata pentru organismul tau, insa abuzul este un adevarat dezastru pentru inima mai ales, existand riscul de hipertensiune, colesterol marit.

tine cont de faptul ca alcoolul reprezinta un imens pericol pentru ficat, motiv pentru care este indicat la fel ca in orice alt caz sa il consumi cu masura si sa nu faci abuz.

sursa: clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img