Grupa mortii! HCM Baia Mare, in grupa cu Gyor, Larvik si Viborg

0
54

Echipa de handbal feminin HCM Baia Mare incearca sa prinda locul 4 in grupa principala pentru a se califica in „sferturile” Ligii Campionilor, chiar daca porneste cu 0 puncte. Ieri s-a stabilit si ierarhia in grupa C a Ligii Campionilor dupa ce Viborg a trecut de Lokomotiva Zagreb cu 29-24, iar Gyor a invins pe teren propriu cu 35-23 pe Savehof, campioana Suediei. In aceste conditii, Gyor ajunge in grupa principala cu maximum de puncte, opt, Viborg va avea trei puncte, iar Safehof doar unul. Din grupa D, Larvik are si ea punctaj maxim, opt, dupa ce a castigat ambele dispute in grupa cu Larvik si Metz, frantuzoaicele merg cu patru puncte, iar HCM Baia Mare va fi ultima, fara niciun punct!

Pentru a mai spera sa prinda locul patru in grupa, campioana Romaniei are neaparat nevoie de victorii impotriva Viborgului, dar si a celor de la Safehof, sperand sa recupereze handicapul dupa grupe. „Toate echipele au jucat pentru noi, numai noi nu am stiut sa profitam”, a spus tehnicianul Costica Buceschi dupa infrangerea cu Metz, 23-24, de vineri.

Daca ar fi trecut de campioana Frantei, HCM ar fi plecat in grupa principala cu 4 puncte, avand sanse imense de a termina chiar pe locul 3 in grupa. Asa insa, Baia Mare trebuie sa devanseze doua echipe, in conditiile in care e greu de crezut ca vreo formatie va putea pune probleme campioanei Europei, Gyor.

Primele patru se califica in „sferturi”, urmand sa joace dupa sistemul eliminatoriu, tur-retur astfel: locul 4 prima grupa cu locul 1, locul 3 prima grupa cu locul 2, locul 2 prima grupa cu locul 3 si locul 1 prima grupa cu locul 4 din grupa II. Programul meciurilor nu e stabilit, primele jocuri din grupa se disputa pe 30 ianuarie – 1 februarie 2015.

Grupa principala I: 1. Buducnost 7p, 2. Volgograd 6p, 3. HC Leipzig 4p, 4. Vardar Skopje 3p, 5. Thuringer 2p, 6. Krim Ljubljana 2p.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.