marți, 28 mai, 2024

Guvernul a decis: Farmaciile şi dogheriile, amenzi de pană la 100.000 de lei dacă vand medicamente prea scumpe

Distribuie:

Publicat:

Farmaciile care vând medicamente prea scumpe vor risca amenzi de până la 100.000 de lei şi anularea autorizaţiilor de funcţionare, potrivit unui act normativ apărut în Monitorul Oficial, care intră în vigoare pe 23 septembrie.

„Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei şi anularea autorizaţiei de funcţionare, următoarele fapte: a) eliberarea de medicamente de către unitatea farmaceutică în lipsa aprobării preţului de producător de către Ministerul Sănătăţii, în conformitate cu prevederile legale, cu excepţia situaţiei neaprobării preţului în termenul legal; b) practicarea de către unităţile farmaceutice a unor preţuri cu amănuntul mai mari decât cele aprobate de către Ministerul Sănătăţii”, se arată în Ordonaţa de Guvern nr. 4/2018 pentru modificarea ş completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, apărută în Monitorul Oficial

Astfel, farmaciile vor putea comercializa medicamente doar după ce ministerul va aproba preţul de producător. În cazul în care nu se respectă termenul-limită în care preţurile sunt aprobate, farmaciile vor putea vinde medicamente fără să rişte să fie sancţionate. 

zf.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img