miercuri, 27 septembrie, 2023

Herbert Kickl, ministrul de interne austriac, in fata celui de-al saselea vot de neincredere in Parlament

Distribuie:

Publicat:

Partidele de opoziţie din Austria au cerut miercuri un nou vot de neîncredere împotriva ministrului de interne Herbert Kickl, după ce politicianul de extremă-dreapta a pus la îndoială Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, relatează dpa, potrivit agerpres.ro

 

Acesta este al şaselea vot de neîncredere cu care Herbert Kickl se confruntă în Parlament, el devenind astfel cea mai controversată figură a guvernului de dreapta din Austria.

Ultima moţiune a fost declanşată atunci când Kickl a vorbit săptămâna trecută despre eforturile sale pentru relaxarea normelor UE care să permită extrădarea refugiaţilor cu condamnări penale, norme care în prezent permit numai expulzări în cazul unor infracţiuni foarte grave.

Atunci când un reporter de televiziune a afirmat că acest lucru contravine Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, ministrul de interne austriac a răspuns că doreşte o dezbatere despre 'prevederi juridice ciudate, dintre care unele sunt extrem de vechi şi au fost create în circumstanţe diferite' faţă de realitatea din prezent.

'Eu cred în principiul că legea trebuie să urmeze politica şi nu că politica trebuie să urmeze legea', a adăugat el.

Alfred Noll, membru al partidului de opoziţie Now (extremă-stânga), a declarat miercuri că 'ministrul de interne a comis un atac cu bombă verbal împotriva statului de drept'.

Liderul Partidului Social-Democrat, Pamela Rendi-Wagner, şi alţi membri ai opoziţiei au subliniat că drepturile fundamentale europene au fost create ca răspuns la atrocităţile naţional-socialismului.

'Convenţia Europeană a Drepturilor Omului a fost o respingere clară a războiului, violenţei şi fascismului şi este în continuare', a spus Rendi-Wagner.

Herbert Kickl a supravieţuit unui număr de cinci voturi de neîncredere în Parlament, declanşate de un controversat raid al poliţiei la sediul serviciului de informaţii, şi de încercarea ministerului său de a bloca accesul mass-mediei la informaţii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img