luni, 29 aprilie, 2024

Hipertensiunea arteriala si coronavirusul: care este riscul de complicatii

Distribuie:

Publicat:

Hipertensiunea arterială și coronavirusul. Nu, hipertensiunea arterială de obicei tratată și controlată, nu predispune la Covid-19. Conduce la o rată mai mare a mortalității? Temerile medicilor se disipează.

Într-un comunicat de presă, AP-HM (Spitalele Universitare din Marsilia) a comentat legătura dintre Covid-19 și hipertensiune. Cea mai frecventă boală din lume ridica mai multe riscuri de a avea coronavirus? Sau ar fi mai probabil să se moară din cauza aceasta?

Hipertensiunea arterială și coronavirusul

Un lucru este sigur, dacă aveți tensiune arterială ridicată sau dacă sunteți în formă bună: instrucțiunile sunt aceleași, rămâneți acasă! Cu toate acestea, medicii ne asigura că „hipertensiunea arterială nu predispune la Covid-19”. Deși s-a observat mortalitate mai mare la persoanele care suferă de această patologie, aceasta ar putea fi mai degrabă datorită „vârstei mai inaintate a acestor pacienți”.

Conform medicilor, pacienții care suferă de hipertensiune arterială complicată sunt considerați a fi în pericol pentru a dezvolta o formă severă de coronavirus. „Hipertensiunea arterială complicată este cea care a dat naștere unui atac de cord, accident vascular cerebral sau insuficiență cardiacă”, a declarat Dr. Gérard Helft, cardiolog la Pitié Salpetrière (Paris).

„Persoanele cu tensiune arterială necomplicată, de obicei tratate și controlate, nu par să fie predispuse la infecția cu Covid-19”, a spus el.

Nu trebuie sa intrerupeti tratamentul

Într-un studiu publicat în The Lancet, cercetătorii de la Universitatea din Basel (Elveția) au emis ipoteza că anumite tratamente pentru hipertensiune arterială, în special inhibitorii enzimei de conversie (bazate pe perindpril) și inhibitorii se consideră că angiotensina 2 (candesartan, eprosartan, irbesartan, losartan, olmesartan, telmisartan, valsrtan), două tipuri de medicamente utilizate pe scară largă de pacienții cu hipertensiune arterială, facilitează infecția cu Covid-19. Acționând asupra unei proteine ​​care este crucială în reglarea tensiunii arteriale, acestea ar fi putut ușura sarcina virusului în campania sa formidabilă de infecție a organismului.

Echipele coordonate de departamentul de cardiologie de la Universitatea Wuhan din China tocmai au prezentat date care pot atenua această preocupare. Cercetătorii au studiat 1.128 de pacienți cu hipertensiune arterială, care au fost diagnosticați cu Covid-19. Dintre aceștia, 188 luau medicamente, iar 940 nu le luau. Rata mortalității pentru primul grup a fost de 3,7%, comparativ cu 9,8% pentru al doilea.

Concluzie? Pacienții nu trebuie să înceteze tratamentul, cu excepția cazului în care sunt consiliati medical în acest sens.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img