Hotii au gasit o noua metoda de a sparge locuinte si de a scapa nepedepsiti

0
142

Hotii au o noua metoda ca sa scape nepedepsiti. Nu mai golesc casa victimei de toate obiectele de valoare: se multumesc cu mai putin, si fac si curatenie atent in urma lor, pentru ca proprietarul sa nu-si dea seama ca locuinta i-a fost pradata. Nu pleaca nici cu toti banii pe care-i gasesc in case: iau doar jumatate din suma. In lipsa unor urme de efractie, cand victima isi da seama ca ii lipsesc bani, sfarseste, de cele mai multe ori, prin a da vina pe copil sau pe partenerul de viata.

Mai nou, hotii folosesc chei false potrivite si nu sparg yala pentru ca nu vor sa lase niciun semn ca in casa au intrat musafiri nepoftiti. Actioneaza doar atunci cand sunt siguri ca nimeni nu-i va vedea.
Sergiu Dangulea, specialist in sisteme de securitate: „Cauta lucruri ascunse, de obicei fura bijuterii sau bani si nu le iau toate, mai lasa acolo din ele. Dupa aceea parasesc locuinta si incuie la loc, astfel proprietarii cand ajung acasa nu isi dau seama ca au fost jefuiti. Dau vina pe prieteni, pe bona, pe menajera, se cearta intre ei, dau vina unul pe altul.”

De cele mai multe ori, victimele evita sa depuna plangere si de multe ori trec saptamani, daca nu chiar luni intregi pana inteleg ca au fost jefuiti. Cand ajung la politie, mare parte din probe s-au pierdut deja.
Pagubit: „Cunosc psihologia oamenilor, cam stiu cum actioneaza,oamenii in general, unde isi ascund banii si faptul ca nu iau toti banii? Eeee si eu am patit asa ceva de la colegi de serviciu… Tu te verifici in general ai bani azi o bancnota, doua si nu stai sa numeri si descoperi mai tarziu.”

Pagubit: „Banii i-am tinut sub canapea, hotii au aflat de la o batrana care avea grija de fata mea ca detin bani cash in casa, norocul meu ca cu o zi inainte ii depusesem la banca.”

Din momentul in care intra In locuinta hotii nu misca in niciun fel obiectele fata de felul in care au fost ele asezate. Au informatii precise si se indreapta direct spre dulapul in care se afla banii. Ei bine, odata ajunsi aici au grija sa nu fure in niciun caz toata suma.

Specialistii spun ca metoda e folosita de aproximativ un an si sunt deja cateva sute de cazuri in toata tara, cele mai multe in Bucuresti.

Bogdan Ghebaur, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei: „In primele zece luni ale acestui an, in Capitala au fost inregistrate aproximativ 1.500 de furturi din locuinte, dintre acestea in jur de 500 sunt prin imprietenire.”
In sectorul 3 au fost sparte cele mai multe locuinte, 387, doar in primele zece luni ale acestui an. Si in sectorul 1 hotii au pradat 270 de apartamente si vile. Cele mai putine spargeri au fost in sectorul 2, 210.