sâmbătă, 4 mai, 2024

Huseanul Cosmin Bitu s-a ales cu dosar penal pentru braconaj – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Cosmin FILIP( BITU), fost consilier al municipiului Husi, s-a ales cu dosar penal pentru braconaj. Acesta a fost descoperit in localitatea vasluiana Bumbata, comuna Vetrisoaia, in timp ce incerca sa cumpere niste arme de vanatoare de la Liviu Mihalachi zis si “Dop”, acesta fiind un cunoscut braconier din municipiul Vaslui. Ba mai mult, acestia au impuscat o vulpe si un iepure pe care mai apoi le-au urcat in masina. Asupra lor a fost descoperita si o cantitate semnificanta de munitie. Ba mai mult, se pare ca indivizii au specificat faptul ca au impuscat din greseala un iepure, defapt, acestia incercau sa impuste o vulpe .

 

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni au inceput cercetarile cu privire la trei barbati depistati in zona de responsabilitate la vanatoare fara sa detina documente necesare (permis/autorizatie).

 

In data de 14 octombrie, in jurul orelor 19.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu au observat, pe raza localitatii vasluiene Bumbata, comuna Vetrisoaia, un autovehicul care se deplasa cu luminile stinse, dinspre frontiera spre comunicatia DN24A catre statia ITA Sipot Bumbata, pe drumul neamenajat de pe marginea canalului principal de irigatii.

 

„Colegii nostri au procedat la interceptarea autovehiculului marca Honda si la legitimarea persoanelor, stabilind ca acesta era condus de cetateanul roman M.C., in varsta de 44 de ani, care era insotit de F.C. si M.L., cetateni romani, ambii in varsta de 31 de ani. La verificarea sumara a autovehiculului colegii nostri au observat pe bancheta din spate patru arme de vanatoare. Cu privire la cele constatate, cei trei au declarat ca au fost la vanatoare si ca nu au impuscat nimic. In momentul in care colegii nostri au solicitat prezentarea autorizatiei de vanatoare si a permiselor de membru vanator, a permiselor de port arma si talon/certificat, cei trei barbati au motivat ca nu au respectivele documente asupra lor, fapt pentru care au fost condusi, impreuna cu autovehiculul la sediul sectorului, pentru continuarea cercetarilor. „ declara Irina Mirica – purtatorul de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

 

Cu ocazia controlului amanuntit efectuat asupra autovehiculului, politistii de frontiera au descoperit pe langa cele patru arme de vanatoare, 129 cartuse de vanatoare, un iepure (ascuns intr-o haina de vanatoare) si o vulpe – ambele animale moarte prin impuscare.

 

De asemenea, in urma verificarilor specifice efectuate, s-a stabilit ca F.C. si M.L. au autorizatie de vanatoare valabila pe fondul de vanatoare Pojorani pentru recoltarea mai multe specii de vanat, printre care si vulpi, dar nu si iepuri, in timp ce M.C. nu a putut prezenta un document valabil care sa-i ateste dreptul de a vana.

 

Cu privire la cele constatate, cei trei au declarat ca au vrut sa testeze una din arme, efectuand mai multe trageri cu ea asupra unei vulpi aflate la o distanta de 50 m. In momentul in care s-au apropiat sa ridice vanatul, au constatat ca langa vulpe se afla si un iepure, mort tot prin impuscare. Astfel, F.C. a ridicat cele doua animale vanate si le-a introdus in bena autovehiculului marca Honda.

 

Cei trei barbati au fost informati ca vor fi cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de braconaj (F.C.), complicitate la infractiunea de braconaj (M.L.) si transportul vanatului gasit impuscat ori transat in teren (M.C.).

Dosarul a fost inaintat prin unitatea de parchet catre I.P.J. Vaslui, Serviciul A.E.S.P., spre competenta solutionare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img