vineri, 1 martie, 2024

HUSI: SIMPOZIONUL JUDETEAN „ARTA DE A FI EDUCATOR”-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Scoala Gimnaziala ,,Ion Creanga’’  a fost gazda celei de-a II-a editii a Simpozionului  judetean ,, ARTA DE A FI EDUCATOR’’, desfasurat joi, 7 mai 2015. Organizatorii evenimentului au fost Gradinita de copii cu program normal Nr. 6 Husi si  Gradinita de copii cu program normal Nr. 9 Husi; coordonatori: prof. Popescu Zoica, – Inspector invatamant prescolar, I.S.J., Vaslui, prof. Hrapciuc Viorica – Director, Scoala Gimnaziala ,,Ion Creanga”, Husi, prof. Stoian Maria Margareta, prof. Pascal Liliana, prof. Munteanu Valerica, prof. Albu Liliana, prof. Corciovei Tatiana, prof. Bobarnat Gabriela. Partenerii simpozionului au fost: Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, Casa Corpului Didactic Vaslui, Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Sociala ( C.J.R.A.E), Institutii de invatamant din judetul Vaslui.

Scopul final al educatiei il constituie dezvoltarea copilului pentru a se putea manifesta ca subiect social activ. Acest lucru este posibil doar daca familia in care traieste si se formeaza copilul, scoala la care invata si comunitatea, prin actiunile sale, il fac sa se simta protejat si sa-si dezvolte personalitatea.

Pentru cadrele didactice este esential sa creeze relatii pozitive in interactiunea dintre semeni, sa favorizeze dezvoltarea persoanei cat si a relatiilor constructive in grup, pentru a trai sentimentul propriei identitati.

“Simpozionul isi propune sa promoveze experienta didactica pozitiva in legatura cu activitatile desfasurate in cadrul proiectelor si parteneriatelor educationale educationale extracurriculare care, in viziunea noastra, contribuie la socializarea si valorizarea copiilor. Aprecierea experientelor obtinute prin desfasurarea de proiecte si parteneriate educationale cu factorii sociali si valorizarea acestora din prisma impactulului asupra copiilor/elevilor; crearea oportunitatii unui schimb de experienta, in vederea cresterii calitatii in invatamantul prescolar/primar/gimnazial/liceal/special. Simpozionul a vizat cadre didactice din invatamantul prescolar, primar, gimnazial, liceal, special. La simpozion au participat cadre didactice din invatamantul prescolar, primar, gimnazial si liceal, parinti.” ne declara doamna profesoar Liliana PASCAL

Tema de anul acesta a fost „SOCIALIZAREA SI VALORIZAREA COPIILOR PRIN PROIECTE SI PARTENERIATE EDUCATIONALE”.

Programul a inceput cu primirea oaspetilor. S-a trecut la vizionarea unui program frumos artistic prezentat de catre elevi ai Scolii gimnaziale „ Ion Creanga” Husi, Membrii ai Ansamblului Magic Kids, coordonat de catre prof. Stoian Maria Margareta. Acesti elevi sunt cuprinsi in cadrul proiectului educational „ Tu esti vantul de sub aripile mele”. 

Cadrele didactice prezente au sustinut referate, eseuri, proiecte, parteneriate educationale, exemple de buna practica si comunicari stiintifice prin prezentare Power Point.

Participantii la simpozion s-au aratat interesati sa afle cat mai multe despre modalitati de elaborare si desfasurare a proiectelor educationale. Fiecare vorbitor a avut suficient timp la dispozitie pentru a prezenta problema specifica pe care a abordat-o. Spre deosebire de anul trecut, anul acesta membrii participanti au  o dezbatut  din diferite puncte de vedere proiectele educationale cu rezultate notabile.

Evident, varietatea proiectelor, exemplelor de buna practica prezentate de catre prof. Pascal Liliana, prof. Corciovei Tatiana, prof. Hrapcic Viorica, prof. Bobarnat Gabriela, etc.,  au contribuit la discutii din diverse puncte de vedere cu convergenta spre un acord deplin. Aceasta sesiune de comunicari stiintifice si exemple de buna practica a fost un succes si continua drumul mai departe spre alte proiecte interdisciplinare interesante.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img