marți, 7 mai, 2024

Husiul are un nou cetatean de onoare: un militar al Batalionului 202, ranit in Afganistan -FOTO/VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Consiliul local al municipiului Husi s-a intrunit in sedinta din data de 31 octombrie, avand in ordinea de zi si hotararea de acordare a titlului de “Cetatean de onoare” plutonierului ROMILA Anton EDUARD -VLAD, “in spiritul recunostintei pentru felul in care a servit tara in misiunile la care a participat in teatrul de operatiuni din Afganistan si Irak, precum si in alte misiuni pe plan intern”.

In incheierea momentului oficial, primarul orasului Husi, Ioan Ciupilan, s-a adresat asistentei si, in special, plutonierului ROMILA Anton EDUARD -VLAD, caruia i-a multumit pentru modul in care a reprezentat Romania, pentru faptul ca a purtat cu cinste drapelul tarii noastre in locurile cele mai indepartate.

Dupa ce a primit certificatul si placheta prin care consfinteste calitatea de cetatean de onoare, plutonierul Romila a declarat ca se simte onorat pentru cinstirea acordata, adaugand: “Pentru mine, acest titlu reprezinta eforturile depuse, cu stoicism si responsabilitate pe parcursul misiunii internationale. In fiecare misiune executata in teatrele de operatii am purtat in suflet, cu mandrie, drapelul tarii noastre.”

Plutonierul Romila Anton Eduard-Vlad este nascut si locuieste in municipiul Husi. Este casatorit si are un copil. Militarul este incadrat la UM01776 “General Teleman” Husi, din 16.09.2002 si a participat la teatrele de operatii din Irak si Afganistan .

In data de 25.09.2016, in timpul unei misiuni de patrulare, in urma unei explozii, militarul a fost grav ranit. Plutonierul Romila a fost transportat pentru investigatii medicale in baza militara Kandahar din Afganistan si ulterior, la 26.09.2016 la Spitalul Militar “Landsthul” din Germania, unde a ramas pana la data de 09.03.2017.

Plutonierul Romila Anton Eduard-Vlad a fost medaliat de catre coalitia NATO cu “Medalia Non-Article NATO, conferita in anul 2011 si cu “ The Army Achivement MEDAL” conferita in anul 2012.

In tara, militarul  a primit Medalia Nationala ”Serviciul Credincios clasa a II-a cu insemn pentru militarii de razboi”, conferita de Presedintele Romaniei la data de 28.02.2017, Insigna de participare la misiuni in strainatate, conferita de Ministerul Apararii Nationale la data de 12.12.2011, Emblema de onoare a Statului Major General, conferita de Seful Statului Major General la data de 11.01. 2012.

La ceremonia din sala de sedinta al Consiliului Local Husi, a fost prezent si locotenent-colonelul Irinel Apostolescu, cel care se afla in fruntea Batalionului 202 Apãrare CBRN (ID) „G-ral Gh. Teleman” Husi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img