sâmbătă, 30 septembrie, 2023

Ţigări de contrabandă descoperite într-un autocar cu destinația Franța

Distribuie:

Publicat:

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea împreună cu lucrători vamali au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor 14.900 de ţigarete de contrabandă, ascunse în mai multe colete pe care un cetățean român intenţiona să le transporte în Franţa.

În data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 23.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român în vârstă de 36 de ani, pasager într-un autocar cu destinația Franța.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali descoperind în mai multe colete ce aparțineau bărbatului, cantitatea de 14.900 de ţigarete (750 de pachete) de provenienţă Republica Moldova.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a fost rugat de un prieten să transporte respectivele colete în Franța, fără să știe că acestea conțin bunuri de contrabandă.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigaretelor, în valoare de 5.588 de lei, în vederea confiscării şi sancţionarea persoanei în cauză cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img