Ignoranta primarului municipiului Vaslui

0
43

 

Primarul Paval stia ca pe BulevardulTraian, unde s-au taiat trei elevi, sunt probleme, dar nu a luat masuri! E ocupat sa schimbe pavelele!

 

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a declarat că vor fi montate camere de supraveghere şi va fi suplimentată paza în zona Traian, unde trei elevi au fost înjunghiaţi în plină stradă de un coleg de 17 ani. El a recunoscut că a avut semnale cu privire la faptul că în zona respectivă sunt anumite probleme din cauza aglomeraţiei, mai ales în momentul în care elevii de la două licee situate în apropiere ies de la cursuri şi susţine că i-a prezentat situaţia şefului Poliţiei Locale, căruia i-a cerut să ia măsuri.

 

'Acea zonă Traian a devenit una problematică. Mi-au spus unele vânzătoare de la un magazin din zonă, care au asigurată pază în incinta unităţii şi tot s-au plâns. (…) Sistemul de supraveghere din oraş este pe lista de investiţii, l-am propus spre dezvoltare. În primul rând, va fi îmbunătăţit cel existent deja cu câteva camere mai performante şi va fi dezvoltat tot sistemul pe anumite zone deficitare', a spus Vasile Pavăl.

Referitor la incidentul petrecut pe 17 aprilie, când trei elevi au fost înjunghiaţi, primarul a afirmat că este o situaţie foarte gravă. După ce în spaţiul public a apărut informaţia potrivit căreia agresorul, arestat preventiv pentru 30 de zile, era de fapt un copil liniştit, care avea media 10 la purtare şi ar că fi fost hărţuit şi ameninţat de mai mult timp de cei trei elevi pe care i-a agresat, aceştia din urmă fiind cunoscuţi ca elevi 'problemă' cu mediile scăzute la purtare, primarul a spus că în astfel de situaţii elevii trebuie să ceară ajutorul, pentru a nu ajunge să comită asemenea fapte. 'A fost un fenomen groaznic. Vă imaginaţi ce înseamnă acest lucru, ca un copil, indiferent de circumstanţe, să procedeze aşa, să vină de la cursuri având un cuţit asupra lui.

Este păcat, acel elev, dacă se simţea ameninţat, ar fi trebuit să vorbească cu părinţii, cu profesorii, cu colegii şi nu s-ar fi ajuns aici. Am înţeles că fapta lui a fost încadrată ca tentativă de omor. Acel copil poate are şansa să fie recuperat, dar se poate şi să nu aibă această şansă', a mai afirmat primarul Vasile Pavăl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.