duminică, 28 aprilie, 2024

Imperiul unde traieste baronul Universitatii de Medicina din Iasi. Palatele medicului te lasa cu gura cascata – GALERIE FOTO

Distribuie:

Publicat:

• Daca ar trebui sa justifice de unde a avut bani sa ridice asemenea avere, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi ar avea mari probleme • Chirurgul Viorel Scripcariu detine o avere impresionanta din munca prestata zeci de ani intr-un spital public din Iasi 

Acest medic a lucrat o viata in sistemul sanitar iesean de stat si a reusit sa ridice o avere colosala din salariile de mizerie cu care au fost platiti pana acum cateva luni doctorii din Romania. Nu se stie ce vraji a facut prof. dr. Viorel Scripcariu, zeci de ani chirurg la Spitalul “Sf. Spiridon” si de cativa ani la Institutul Regional de Oncologie din Iasi, ca sa-si construiasca din salarii un asemenea imperiu. Este adevarat ca a castigat si ceva bani din sistemul medical privat, dar sumele au fost modeste. 

Citeste si : UPDATE. EXPLOZIV! O asistenta medicala ameninta ca are inregistrari incendiare cu rectorul UMF Iasi: “Mi-a bagat mana in chiloti si mi-a dat 500 lei”

Se pare ca o contributie majora la capitalul financiar al chirurgului Viorel Scripcariu au avut-o pacientii care au trecut prin mainile acestuia. Din ianuarie 2016 a fost ales rector la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) “Gr. T. Popa” din Iasi, dar imperiul familiei Scripcariu era deja consolidat. Cele doua palate sunt situate in zona Copou, in apropierea Bisericii Toma Cozma si satul Paun din localitatea ieseana Barnova, locatie extrem de atractiva pentru oamenii potenti financiari din Iasi. 

Citeste si : Rectorul UMF Iasi, Viorel Scripcariu, il ataca pe Liviu Dragnea: “Suntem sat din Teleorman sau Universitate?”

De altfel, majoritatea vilelor construite pe dealurile din comuna Barnova apartin medicilor care isi desfasoara activitatea in spitalele de stat din Iasi. Un chirurg de talia prof. dr. Viorel Scripcariu pleaca acasa, zilnic, cu cel putin doua, trei mii de euro. 
De cand a devenit rector, programul operator al medicului Scripcariu s-a redus, dar asta nu inseamna ca veniturile i-au scazut considerabil. Dimpotriva, pacientul se simte obligat sa scoata mai multi bani din buzunar pentru o interventie chirurgicala, avand in vedere ca va fi operat de rectorul UMF Iasi. De mentionat ca prof. dr. Scripcariu opereaza numai pacienti cu afectiuni oncologice, neoplasm de colon, in special. 

Vila de langa Biserica Toma Cozma a fost ridicata in anul 1993 si are o suprafata de 200 metri patrati. Impunatoarea constructie nu l-a multumit pe chirurgul Scripcariu si in anul 2014 a ridicat un adevarat palat in Barnova unde a achizitionat 1149 mp. Vila din municipiul Iasi a fost cedata unicului fiu, medic rezident la chirurgie generala. 

Rectorul, impreuna cu sotia, dr. Didona Maria Scripcariu, medic sef la Laboratorul de Diagnostic si Investigare in Sanatate Publica din cadrul Directiei de Sanatate Publica Iasi, s-a mutat in palatul din satul Paun. Veniturile rectorului Viorel Scripcariu sunt impresionante. Anul trecut, cei mai multi bani i-a incasat de la UMF Iasi: 227.056 lei, venituri din salarii la funcia de baza si 3.316 lei, venituri din salarii in afara functiei de baza. 

Tot in 2016 a obtinut 27.855 lei de la Institutul Regional de Oncologie unde si-a pastrat jumatate de norma. De la Arcadia Hospital si Arcadia Policlinic a primit, in anul 2016, suma de 26.420, fata de 131.463 cat a incasat in anul 2015. Sotia, dr. Didona Maria Scripcariu, a obtinut din salariu de la DSP Iasi, in anul 2016, suma de 73.715 lei. 
Rectorul UMF Iasi are, impreuna cu sotia, trei autoturisme: VW Tiguan, VW Beetle si BMW. De asemenea, cei doi au zeci de mii de euro in conturi bancare: 24.059 euro, 109.200 lei. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img