duminică, 19 mai, 2024

IMPORTANT! Ministrul Educatiei anunta o NOUA LEGE a EDUCATIEI! Cand va fi introdusa

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat astazi, la Cluj, in cadrul Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania (FOSR), ca Legea educatiei va intra, din septembrie, intr-un proces de modificare, urmand ca peste un an, in septembrie 2018, sa fie inaintata Parlamentului. 

„Nu vreau sa discut de Legea educatiei nationale pentru ca sunt in Cluj, respect acest oras si premier, atunci cand s-a angajat legea raspunderii pe Legea educatiei nationale, era actualul primar al Clujului. Dar va asigur ca, incepand cu 1 septembrie, veti fi parte a procesului de modificare a Legii educatiei nationale, exact cum am spus in programul de guvernare. Avem deschisa fisa de proiect, in asa fel incat in septembrie anul viitor, dupa ce facem o analiza temeinica a ceea ce s-a intamplat si in cei sase ani de zile de implementare si ce am avut inainte, cu experti din universitati, Academie, organizatiile studentesti, federatiile sindicale, vom finaliza proiectul de lege in septembrie anul viitor, cand il vom lansa catre Parlament, un document care va atinge o buna parte dintre punctele pe care dumneavoastra le-ati mentionat”, le-a spus ministrul studentilor participanti la forum, informeaza Agerpres.

In declaratia sa, Liviu Pop s-a referit si la cele 30 de camine studentesti care urmeaza sa fie construite.

“Saptamana aceasta am lansat licitatia pentru primele 7 camine din cele 30. Am spus in programul de guvernare ca facem camine. Universitatea din Galati, Arad, Timisoara, Ploiesti, Pitesti, Constanta si Bacau au documentele bine facute; celelalte universitati urmeaza sa aduca documentele in asa fel incat sa intre in licitatie si, pana la final de mandat, asa cum ne-am angajat, sa finalizam aceste camine studentesti”, a mentionat ministrul Educatiei.

In context, Liviu Pop a amintit si de faptul ca, in Romania, ministrii de profil au avut cele mai scurte mandate.

“E o functie cu mandatul cel mai scurt la nivelul UE. In ultimii 27 de ani, in medie, un ministru al Educatiei a stat 6 luni, suntem pe primul loc din punct de vedere al mandatului. Este important ca in acest interval scurt sa luam masurile pas cu pas”, a mentionat Liviu Pop.

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) desfasoara, in perioada 9-17 august, la Cluj-Napoca, a 12-a editie a Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania (FOSR). La manifestare participa peste 500 de reprezentanti ai studentilor din intreaga tara, iar la festivitatea de deschidere de joi au participat, printre altii, ministrul Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop, ministrul Consultarii Publice si al Dialogului Social, Gabriel Petrea, Ecaterina Andronescu — presedintele Comisiei pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport a Senatului Romaniei, Bogdan Costin Murgescu — presedintele Consiliului National de Statistica si Prognoza a Invatamantului Superior (CNSPIS), reprezentanti ai Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Superior (CNFIS), Consiliul Tineretului din Romania (CTR), Consiliului National al Elevilor din Romania (CNE).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img