duminică, 14 aprilie, 2024

In Mexic a apărut morga mobilă. Criminalitatea a atins cote atat de ridicate încat cadavrele sunt depozitate în camioane frigorifice

Distribuie:

Publicat:

Un camion-refrigerator cu aproape 300 de cadavre la bord, care se muta dintr-un cartier sărac în alt cartier sărac pe măsură ce locuitorii se plângeau de duhoare şi de muşte: criminalitatea în Mexic a ajuns la un asemenea nivel, încât morgile sunt arhipline, relatează joi AFP preluată de Agerpres.

Procurorul regional pentru oraşul Guadalajara (vest) şi medicul legist-şef, confruntaţi cu acumularea de cadavre ale victimelor unor crime – care, potrivit legii, nu pot fi incinerate – nu au găsit altă soluţie decât o morgă mobilă. După difuzarea de imagini video în care putea fi văzut acest camion încărcat cu 273 de cadavre şi după indignarea care a urmat, cei doi au fost demişi de autorităţile locale. 

Morga din Guadalajara, al doilea oraş ca mărime din Mexic, nu mai face faţă şi, în aşteptarea deschiderii unui loc în care vor putea fi îngropate până la 800 de persoane, aproape 300 de cadavre au fost plasate în acest camion, parcat pe un teren viran dintr-un cartier sărac al oraşului. 

Atunci când locuitorii s-au plâns de duhoarea pestilenţială şi de roiul de muşte, camionul a fost mutat într-un alt cartier sărac, ai cărui locuitori au protestat la rândul lor. Atunci, camionul a fost dus spre clădirile aparţinând justiţiei, în centrul oraşului. Între timp, mass-media au publicat imagini cu camionul deschis, cu grămezi de cadavre înghesuite în saci negri. 

După ce guvernul mexican a desfăşurat armata pentru a combate puternicele carteluri ale drogurilor, în 2006, Mexicul a înregistrat peste 200.000 de morţi violente, dintre care 28.700 anul trecut, un record. Sunt descoperite cu regularitate gropi comune cu zeci şi uneori sute de cadavre, iar mai multe state din Mexic au de asemenea probleme în a găsi locuri la morgă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img