duminică, 5 mai, 2024

Inca un parc de joaca pentru copiii Barladului – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Primarul Municipiului Barlad, av. DUMITRU BOROS, informeaza ca, in cateva zile, va fi dat in folosinta cel de al saselea parc de joaca pentru copii, refacut in totalitate si reamenajat pentru a respecta normele de siguranta a utilizatorilor. Acesta este amplasat in zona de nord a orasului, peste drum de intrarea principala a SC Rulmenti SA Barlad.

Decizia reabilitarii parcurilor actuale a fost luata de primarul Dumitru Boros in urma unei expertize tehnice, efectuata in 2018, cu privire la siguranta in exploatare a locurilor de joaca din municipiul Barlad. Aceasta expertiza a aratat ca cele mai multe echipamentele de joaca din parcurile orasului prezinta uzura avansata la structura de rezistenta iar exploatarea lor in continuare ar putea pune in pericol siguranta utilizatorilor. Prin urmare, si acest parc va avea echipamente de joaca autorizate ISCIR, cu adresabilitate pentru copii cu varstre intre 3 si 14 ani. Fondurile pentru realizarea proiectului provin de la bugetul local, asa cum s-a intamplat si in cazul celorlalte patru parcuri modernizate, dar si pentru parcul nou infiintat in incinta Gradinii Publice locale.
„Primele cinci parcuri au fost date in exploatare, asa cum se stie, si se bucura, evident, de rezultatul scontat. Suntem deja in a treia etapa de reabilitare si modernizare, dupa reamenajarea celor doua parcuri din asociatiile 7 si 22, care a fost ptims etapa, a locului de joaca din Parcul Teatrului „Victor Ion Popa”, a infiintarii parcului din Gradina Publica si modernizarea celui de la nord de Scoala gimnaziala „Episcop Iacov Antonovici”, in cea de-a doua etapa. Si acum lucrarile de reabilitare si modernizare au presupus inlocuirea echipamentelor existente cu altele noi, cu respectarea standardelor de sigurant, dar si refacerea imprejmuirilor. Au fost montate si cosuri de gunoi si banci noi, astfel incat si acest loc de recreere sa raspunda cerintelor micilor nostri utilizatori. Asa cum am mai spus continuam sa modernizam locuri de joaca pentru copii, sa le facem sigure si sa ii bucuram, in fiecare zi, asa cum merita pe deplin”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Lucrarile au fost efectuate de salariatii Serviciului de Gospodarire Locala, din cadrul Primariei Municipiului Barlad si au avut o valoare de circa 10.000 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img