luni, 29 aprilie, 2024

Incepe “BATALIA”! Un jurnalist celebru da in judecata Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania

Distribuie:

Publicat:

Doru Dinu Glavan considera ca hotararea Consiliului Director al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania de a-l suspenda din calitatea de membru al Uniunii este nestatutara si impotriva legii si anunta ca a atacat-o in justitie.
“Referitor la comunicatul transmis de asa-zisa conducere colectiva a Consiliului Director al UZPR, din data de 10 august 2017, comunicat din care rezulta suspendarea presedintelui din calitatea de membru al UZPR, va aduc la cunostinta urmatoarele: aceasta hotarare este nestatutara si impotriva legii, motiv pentru care am atacat-o in justitie, hotararea nu poate produce efecte, suspendarea nefiind valabila, masura de suspendare ca membru al Uniunii si nu din cea de presedinte, este un subterfugiu tipic de mentalitate pucista, presedintele este ales de Adunarea Generala, singura care poate hotari retragerea acestuia. In calitatea mea de presedinte, nu sunt vinovat de nicio incalcare a normelor de conduita administrativa, organizatorica, financiara sau morala, motiv pentru care voi solicita Adunarii Generale un audit extern independent. Va asigur ca imi voi onora prerogativele de presedinte in functie si voi contribui la organizarea Adunarii Generale Extraordinare, conform Dispozitiei nr. 8 din 29 iulie 2017”, spune Glavan intr-un comunicat de presa remis miercuri AGERPRES.

Consiliul Director al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania (UZPR) a decis saptamana trecuta suspendarea lui Doru Dinu Glavan din calitatea de membru, la propunerea Comisiei de Onoare, Disciplina si Arbitraj, pentru “abateri foarte grave”, a anuntat UZPR.
“Potrivit Statutului UZPR, intre doua adunari generale, activitatea operativa, la sediul Uniunii este asigurata de Consiliul Director. Consiliul Director a decis realizarea unui audit intern, menit a raspunde intrebarilor justificate privind o serie de masuri unilaterale luate de fostul presedinte al UZPR, fara informarea si aprobarea conducerii colective. Consiliul Director al UZPR a dat mandat secretarului general al Uniunii, secondat de predecesorul sau, sa se ocupe de organizarea integrala a pregatirii viitoarei adunari generale, care va avea ordinea de zi stabilita de conducerea colectiva”, se arata intr-un comunicat de presa remis sambata AGERPRES de UZPR.
Potrivit sursei citate, orice implicare a fostului presedinte in pregatirea vreunei adunari generale este “nestatutara”.
Decizia privind suspendarea lui Doru Dinu Glavan a fost luata joia trecuta de Consiliul Director al UZPR.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img