sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Indrazneala unei husence : a lansat pe reteaua de socializare un cover dupa cea mai celebra melodie Tones and I – Dance Monkey – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Huseanca Iulia Macovei, fata de preot si pasionata de muzica, indrazneste sa isi expuna talentul vocal. Tanara de 22 de ani, mare pasionata de muzica, a lansat zilele trecute pe reteaua de socializare un cover a melodiei Tones and I – Dance Monkey . De amintit este faptul aceasta a avut in trecut si o colaborare cu celebra artista Adda . Echipa bzv.ro, a contactat-o pe huseanca ,iar aceasta ne-a povestit mai multe despre ea si pasiunea sa . Va invitam in textul de mai jos sa faceti cunostinta cu huseanca Iulia Macovei :

 “Salutare, dragii mei hușeni. Unii  dintre voi poate mă cunoașteți, dar cred că cea mai mare parte dintre cititori află acum cine sunt. Macovei Iuliana este numele meu, cunoscută pe parcursul copilăriei și adolescenței ca fiind Giulia, Julia, Fata cu Chitara sau fata cu pistrui. Anula cesta, în vară, împlinesc 22 de ani. Am fost invitată să vorbesc despre pasiunea mea, muzica. De mică am fost îndrumată spre pașii muzicii și am avut susținerea părinților către această artă. Țin să le mulțumesc pe această cale părinților și întregii familii. Încă din grădiniță (Nr 1 din Huși) aveam aspirații înalte privind muzica. De la părinții mei am moștenit acest talent, ei de altfel moștenind de la bunicii mei. Suntem o familie numeroasă (2 frați, două surori) și tuturor ne place să cântăm. Mai ales mie și unuia dintre frați. Consider că muzica este un har de la Dumnezeu. Tatăl meu este preot și reprezintă o binecuvântare pentru mine. Împreună cu mama ne-a sprijinit pe toți, ne-a făcut să îmbrățișăm muzica și arta în general.

Pentru prima data am participat, cred, în grupa mijlocie la concursul local, ,,Se caută o stea!”. Am participat la două ediții, reprezentând muzica populară, dar premiile mele au fost II și III. Pe scenă am fost acompaniată de fratele meu, Diodor, împreună cu doi colegi de ai săi din grupul Fluierașii, condus de domnul învățător Ioan Vasiliu. De unde am primit eu de fapt prenumele Giulia? Ei bine în clasa am avut colege cu numele Iuliana și cu o puternică personalitate m-am decis să merg la doamna învățătoare ( Nela Radu Diana) și să îi spun ,,Puteți să îmi spuneți Giulia”. Așa m-a strigat toată lumea de atunci. Bineînțeles, elevă fiind la Școala Gimnaziala Nr. 1 din Huși, numită ,,Mihail Sadoveanu”, am fost susținută de cadrele didactice și de colegi. Un mare regret îl am pentru faptul că doamna profesoară de muzică, Valeria Szekeres, s-a stins fulgerător. Dumneaei m-a ajutat foarte mult să ajung unde sunt acum. Am participat la concursuri, spectacole organizate în oraș, iar mai apoi am ajuns la casa de cultură. Din clasele primare m-a înscris mama la dansuri populare și am devenit și micuța solistă a Ansamblului Trandafir de la Moldova, colaborarea fiind existentă până în prezent.  O altă persoană bine cunoscută orașului nostru care îmi este sprijin și în momentul de față,este domnul dirijor Valerică Petraru. Când eram mai mica am participat la două emisiuni alături de Mioara Velicu, prin 2010, iar în 2011 am fost invitata Matildei Pascal Cojocărița la emisiunea ,,Cântec și poveste”.

Trecând peste poveștile din copilărie, mai târziu am terminat clasa a IX-a la CNCV – Huși, profilul filologie, însă m-am decis să urmez Colegiul Național de Arte  ,,Octav Băncilă”- Iași, secția canto clasic. Aici, din nou a avut un rol important doamna profesoară de muzică Szekeres.

Pe lângă spectacolele pe care le-am susținut și concursurile la care am participat, o mare realizare este colaborarea cu Adda. În 2015 s-a întâmplat totul și cred că mulți cititori își amintesc. Datorită unui cover postat pe facebook, realizat împreună cu fratele meu Andrei, am fost remarcați și ulterior am călătorit la București. Piesa pe care am interpretat-o se numește ,,Nu plânge, Ană”, compoziție ce aparține Addei, adaptată fiind din folclorul românesc. Fratele meu, desi a fost și el chemat la capitală, nu a vrut să îmi urmeze, dar drumul meu a fost unul frumos și plin de realizări. Am devenit foarte apropiată de Adda și suntem și în prezent, în 2016 am scos o piesă împreună intitulată ,,3 ianuarie”. De aici numele de scenă ,,Fata cu Chitara”. Vreau să precizez că frățiorul meu mi-a pus chitara în mână, sau mai bine zis, eu i-am furat-o. Cântam la ea pe ascuns până am învățat primele acorduri . Am ajuns să lucrez la studiourile lui Marius Moga, mai exact, DeMoga și acolo am întâlnit mai multe nume cunoscute în muzica românească. A fost o experiență frumoasă. Mi-ar fi plăcut să continue, dar probabil că dacă aș fi avut în acel moment mintea și curajul de acum, ar fi fost altceva. Aveam doar 16 ani și puțin tupeu la purtător. 😀

 

În prezent studiez la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea pedagogia învățământului primar și preșcolar. Mai pe scurt, cu ajutorul lui Dumnezeu, anul acesta devin educatoare. Sunt în an terminal și aștept cu nerăbdare să termin lucrarea de licență. După ce am terminat liceul, mi-am spus că știu destulă muzică și că nu este nevoie să mă înscriu la Conservator. Această facultate o pot face oricând. Îmi plac mult copiii și mi-am zis că asta e menirea mea, să fiu educatoare și în timpul liber profesoară de canto. La muzică nu o să renunț niciodată. Anula cesta mi-am propus să postez cât mai multe cover-uri pe rețelele de socializare și să-mi încânt susținătorii. Doamne ajută să scăpăm și de pandemie, să fim cu toții sănătoși și să ne întâlnim la evenimente speciale.

 

Dragi cititori, dragi hușeni, dragi vasluieni, vă urez multă sănătate și putere să treceți peste toate în viață! “ ne declara aceasta

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img