joi, 2 mai, 2024

INFLORESC INVESTIȚIILE IN ORAȘUL BARLAD!

Distribuie:

Publicat:

Primarul orașului a demarat, de cateva zilele trecute, o serie de vizite de lucru la mai multe obiective locale aflate in prezent in plin proces de esfasurare. Prima vizita a avut loc la Serviciului de Gospodarire din cadrul Aparatului de Specialitate.

Deplasarea a presupus analiza stadiului lucrarilor de amenajare a unei sere noi, cu o suprafata de 450 metri patrati si reabilitarea alteia, mai vechi, cu o suprafata de 210 metri patrati. Executantul lucrarii a apreciat ca, in cel mult doua-trei luni, ambele sere ar putea deveni functionale. Ele vor functiona la standarde europene.

Astfel, sera cea noua este de sistem modular, prevazuta cu ventilatie automata si sistem de irigare prin picurare, ceea ce o face incomparabil mai eficienta decat cele actuale (cea mai „batrana” dateaza din anii 1960 iar cea mai „noua” a fost construita in 1987). Investitia pentru acest obiectiv s-a facut in doua etape, respectiv cea de achizitie (130.000 lei) si cea de montaj (20.000 lei).

In paralel, lucrarile sunt in plina desfasurare si la reabilitarea unei sere mai mici, care se afla intr-un stadiu avansat de degradare. Investitia pentru acest obiectiv (20.000 lei) presupune reparatii capitale si montaj arcade, care vor fi ulterior acoperite cu folie din polietilena, special conceputa pentru sere.

„Avand in vedere discutiile pe care le-am purtat cu reprezentantul constructutorului si, evident, cu personalul serviciului care va exploata aceste obiective, cel mai probabil, din toamna ambele sere vor fi puse in functiune, la capacitate maxima. In acest fel vom reusi sa crestem suprafata de productie a materialului saditor pentru infrumusetarea orasului, produs in serele proprii. In plus, investitia la cele doua obiective va creste si eficienta economica a activitatii serelor, dar va imbunatati considerabil conditiile de cultura pentru plante si implicit cele de lucru pentru angajatii de aici”, a declarat edilul Dumitru Boros.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img