duminică, 26 mai, 2024

Inițiativă comună a OTS Bulgartransgaz, Transgaz, FGSZ și Eustream

Distribuie:

Publicat:

Operatorii de transport gaze naturale din Bulgaria, România, Ungaria și Slovacia propun  o inițiativă pentru transportul gazelor naturale prin rețelele integrate de transport al gazelor.

Bulgartransgaz, Transgaz, FGSZ și Eustream propun acțiuni comune privind  extinderea cooperării dintre Uniunea Europeană și Azerbaidjan prin transportul de  cantități suplimentare de gaze naturale prin rețelele lor existente. Operatorii de transport de gaze vor continua să lucreze conform cadrului stabilit prin acordul de cooperare strategică UE-Azerbaidjan semnat la 18 iulie 2022.

Pe baza cooperării dintre companii de-a lungul anilor, și cu sprijinul fondurilor UE,  operatorii sunt încrezători că un astfel de proiect ar oferi o rută alternativă sigură pentru aprovizionarea cu gaze în volume suficient de mari. Companiile subliniază că într-un timp scurt și cu îmbunătățiri minime ale infrastructurii existente, proiectul ar putea transporta până la 5 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an, din Turcia și Grecia către Europa de Est, Centrală și de Vest, prin Bulgaria, România, Ungaria și Slovacia.

Acest lucru ar permite consumatorilor europeni să primească mai multe cantități de gaze naturale prin conductele Coridorului Sudic de Gaze.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img