vineri, 3 mai, 2024

Intereseaza pe cineva? Cea de-a saptea medalie internationala castigata! AUR si la OLIMPIADA EUROPEANA DE FIZICA pentru RADU ANDREI

Distribuie:

Publicat:

Aceasta este cea de-a saptea medalie internationala castigata de Radu • toti cei 10 olimpici romani s-au intors acasa cu medalii – 2 de aur, 4 de argint si 4 de bronz, echipa Romaniei fiind declarata cea mai buna din concurs • printre medaliatii cu bronz se numara si un alt brailean, Marius Ignat, fost elev al Colegiului “Balcescu”

Doua medalii de aur in mai putin de o luna! Cu o asemenea performanta se poate mandri Radu Andrei, proaspat absolvent al Colegiului National “N. Balcescu”. Dupa ce in prima jumatate a lunii mai acesta a castigat un aur la Olimpiada de Fizica a Tarilor din Asia (Vietnam), in urma cu doar cateva zile, tanarul sclipitor si-a adaugat in palmares o noua medalie, tot de aur, la Olimpiada Europeana de Fizica. Competitia s-a desfasurat la Moscova, in Rusia, in perioada 28 mai-1 iunie si a reunit peste 110 participanti din 23 de tari, Radu reusind sa ocupe locul doi in clasamentul general.

“Olimpiada aceasta a fost foarte rapida, foarte intensa, cu subiecte foarte dificile, dar spre deosebire de internationala si de asiatica, cu subiecte foarte scurte. Adica la inter si la asiatica un subiect poate sa aiba undeva la 20 de pagini. Aici, la teorie, subiectele au fost pe jumatate de pagina. Nu pot spune ca a fost mai usor ca la celelalte olimpiade, aici subiecte au fost mult mai scurte si mult mai grele. Am ales sa merg si la aceasta olimpiada pentru ca e un alt format, e alt stil de probleme, ei cauta sa evalueze alta competenta. Aici chiar nu conteaza viteza cu care rezolvi subiectele pentru ca ele sunt foarte scurte, sunt pe principiul ori stii, ori nu stii. Iar tu trebuie doar sa gandesti o rezolvare cat mai buna. Nu esti sub presiunea timpului si am vrut neaparat sa incerc chestia asta pentru ca a fost altceva, a fost o alta provocare. Si am iesit al doilea din concurs si am luat si medalie de aur.”, ne-a spus Radu.

Potrivit unei postari facute de ambasadorul Romaniei in Federatia Rusa, Vasile Soare, pe pagina sa de Facebook, toti cei 10 olimpici romani care au participat la aceasta competitie au obtinut medalii, din care 2 de aur – Radu Andrei (Colegiul National “N. Balcescu”) si Sebastian Leontica (Piatra Neamt), 4 de argint – Petru Cotrut, Stefan Dolteanu, Andrei Cosmin, Sabina Dragoi si 4 de bronz – Silviu Adrian Predoi, Andrei Horatiu Eftime, Marius Ignat, Vlad Rosca.Precizam ca Marius Ignat este si el brailean, fost elev al Colegiului “Balcescu”, in prezent elev al Liceului Teoretic International de Informatica Bucuresti.Echipa Romaniei a fost singura care a obtinut 2 medalii de aur si a fost declaratacea mai buna echipa din concurs.Lotul national a fost condus de prof. Adrian Dafinei de la Facultatea de Fizica a Universitatii Bucuresti si prof. Delia-Constanta Davidescu de la Liceul International de Informatica Bucuresti.

Impresionant! 7 medalii internationale

Braileanul Radu Andrei este fara indoiala unul dintre cei mai premiati olimpici romani, acesta reusind sa adune de-a lungul liceului nu mai putin de 7 medalii internationale la olimpiadele de fizica, astronomie si astrofizica, performante pe care le vom trece in revista in cele ce urmeaza: 2014 – argint la Astronomie (Kargazstan); 2016 – bronz la Astronomie si Astrofizica (India) si aur la Astronomie (Bulgaria); 2017- aur la Olimpiada Internationala de Fizica (Indonezia) si argint la Astronomie si Astrofizica (Thailanda); 2018 – aur la Olimpiada Asiatica de Fizica si aur la Olimpiada Europeana de fizica.

Trebuie mentionat ca Radu a absolvit liceul cu media generala 10, fiind sef de promotie al Colegiului “Balcescu”, alaturi de colegul si prietenul sau Alex Tatomir.De-a lungul liceului, olimpicul s-a pregatit la fizica cu prof. Aurelia Stroe, iar pe partea de astronomie si astrofizica cu prof. Nicoleta Becheanu si prof. Liliana Iacob.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img