Interventie pirotehnica langa Spitalul Judetean Vaslui : 10 proiectile de artilerie explozive descoperite – FOTO

0
66

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Podul Înalt" al Județului Vaslui a intervenit luni, 19 aprilie, pentru asanarea mai multor proiectile descoperite în municipiul Vaslui, în urma unor săpături efectuate pe strada Ștefan cel Mare, la aproximativ 250 metri SE  față de Spitalul Județean de Urgență. 

La sosirea echipajului de intervenție, fuseseră găsite două proiectile, săpăturile fiind continuate până la înlăturarea pericolului. După aproximativ patru ore de muncă, pirotehniștii au scos la suprafață nu mai puțin de  zece elemente de muniţie, din care: patru proiectile de artilerie explozive calibrul 152 mm, două proiectile de artilerie explozive calibrul 210 mm,  două proiectile perforante calibrul 152 milimetri și două focoase.
Proiectilele prezentau un real pericol, acestea fiind transportate la depozitul special amenajat pentru astfel de muniții rămase neexplodate, urmând ca acestea să fie distruse la o dată ulterioară.

Atenție!

Vă reamintim că, în cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată să respectați următoarele măsuri de prevenire:

 

⛔nu atingeți aceste elemente.

⛔nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit,

⛔ nu încercați să le  demontați componentele muniţiei sau le transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi,

☎️ anunțați Inspectoratul pentru Situații de Urgență  sau Poliţia prin telefonul de urgenţă #112  pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.