joi, 2 mai, 2024

Interviu: Ticurile şi adicţiile pot fi tratate prin hipnoză

Distribuie:

Publicat:

Multe dintre problemele de sănătate sau cele legate de obiceiuri ori comportamente pot fi rezolvate prin hipnoză. Ce înseamnă această formă de terapie ne-a explicat Camelia Păduraru, trainer NLP.

Ce se poate trata prin hipnoza?

Hipnoza este o cale de comunicare cu acea parte din noi pe care o numim minte subconștientă. Induce o stare de conștiență ușor modificată în care subconștientul devine mult mai deschis la a primi și accepta sugestii.

Pentru a înțelege deci cum putem utiliza hipnoza, e important să ne referim la rolurile minții subconștiente, și anume: tot ce ține de obiceiuri, comportamente, stări emoționale, învățare sau schimbare. De asemenea, tot ce ține de corp.

Personal, nu folosesc hipnoza pentru a ”trata”, ci pentru a ajuta persoana în a susține obiective precum creșterea puterii de concentrare și învățare, schimbare de obiceiuri precum rosul unghiilor, ticuri, mâncat compulsiv sau rezolvare de adicții. Ajută la relaxare, îmbunătățirea calității somnului, inclusiv acolo unde e vorba de insomnii, sau stimularea proceselor de vindecare în corp. Am studenți care au rezolvat cu succes eczeme sau alte probleme de piele, dureri de spate sau migrene. Ajută de asemenea la creșterea performanțelor, stimularea creativității sau a bunei dispoziții.

Cum se deruleaza o sedinta?

În modul meu de lucru, pentru cele mai bune rezultate, ședințele de hipnoză sunt integrate într-un proces mai amplu (8 – 10 ore) în care despachetăm problema prezentată de client și ne uităm la aspecte ce țin de istoricul său personal pentru a descoperi cum anume o construiește. Abia apoi, utilizând elemente familiare universului său, concepem inducția și sugestiile de care are nevoie pentru a-i susține obiectivele.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img