Ioan Mircea Pascu il taxeaza acid pe Traian Basescu: ‘Pacat ca nu avea aceleasi opinii si cand era la butoane’

0
38

Ioan Mircea Pașcu reacționează acid la afirmația făcută de Traian Băsescu, care a spus că o parte din presă încearcă să stabilească vinovăția sa înainte ca instanța de judecată să se pronunțe.

„Basescu: “Parte din presă, în spiritul tradiţiei deja consacrate, încearcă să stabilească vinovăţia mea înainte ca instanţa de judecată să se pronunţe şi în speranţa că va reuşi să influenţeze verdictul instanţei prin crearea unei presiuni publice asupra judecătorilor .”

Păcat ca nu avea același opinii și când era la “butoane”, ca “procedeul” a fost patentat pe când el era “stăpânul inelelelor” la Cotroceni!?”, scrie Pașcu, pe Facebook.

Traian Băsescu a afirmat miercuri că, pentru prima oară de la înființare, Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) este dispus să se angreneze în jocuri politice, precizând că instituția a devenit una politizată.

„Despre campania de presă generată de decizia CNSAS. Constat că din dosarul întocmit de CNSAS şi înaintat CAB în vederea stabilirii calităţii de colaborator al securităţii ca poliţie politică, au fost distribuite documente către presă. Parte din presă, în spiritual tradiţiei deja consecrate, încearcă să stabilească vinovăţia mea înainte ca instanţa de judecată să se pronunţe şi în speranţa că va reuşi să influenţeze verdictul instanţei prin crearea unei presiuni publice asupra judecătorilor. Mai mult, aşa zise victime, neafectate în drepturile lor, sunt chemate să se manifeste pentru a veridiciza o campanie de denigrare greu de justificat”, a scris Traian Băsescu, miercuri pe Facebook.

Fostul șef al statului a adăugat că are speranța că procesul aflat pe rolul Curții de Apel București se va desfășura repede.

„Este adevărat că momentul campaniei de presă a fost bine ales de Antena 3, având în vedere că atacurile au fost declanşate în campania electorală şi continuate acum, în plin procesul de negociere pentru configurarea structurii politice a Parlamentului European. Cu speranţa că procesul aflat pe rolul CAB – Secţia de contencios administrative şi fiscal se va desfăşura atât de repede cât legal este posibil şi având în vedere realitatea faptelor şi a legilor, exprim convingerea că mă voi bucura de un verdict favorabil în ciuda aprecierilor CNSAS pe care le consider forţate şi afectate de interese politice. Consider că în actuala structură, CNSAS a devenit o instituţie politizată dispusă, pentru prima data de la înfiinţare, să se angreneze în jocuri politice”, a conchis Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.