luni, 29 aprilie, 2024

Ion Cristoiu, despre sentinta din dosarul lui Liviu Dragnea: “Dupa parerea mea, sentinta aceasta este unul dintre cele mai mari evenimente”

Distribuie:

Publicat:

In aceasta seara, jurnalistul Ion Cristoiu a spus ca pe 21 iunie va exista o noua amanare in dosarul angajarilor fictive in care este inculpat Liviu Dragnea.

"Cred ca va fi amanare pentru ca judecatorii, si asta e o dovada ca nu exista justitie independenta, orice decizie ar lua este cu mari efecte politice. Nu e bine democratic sa transformi o chestiune de justitie intr-un eveniment crucial.

Dupa parerea mea, sentinta aceasta este unul dintre cele mai mari evenimente. Avem doua posibilitati: una este achitarea, care inseamna o resetare a vietii noastre politice – imaginati-va un Liviu Dragnea achitat! Ati vazut ce avant a luat Ponta, ce avant a luat Calin Popescu Tariceanu. Daramite el! In PSD se face liniste. Ponta incepe sa aiba mari probleme, pentru ca oamenii nu vor mai pleca, din momentul in care PSD este resuscitat. Lui Dragnea i se da o sansa sa fie aproape realeas", a spus Ion Cristoiu.

Vezi si: Ion Cristoiu: Plangerea penala pe numele Vioricai Dancila, un joc al sistemului

La ultimul termen, procurorii au cerut inchisoare cu executare pentru toti inculpatii din dosar. In cazul lui Liviu Dragnea, DNA a solicitat pana la 7 ani si 6 luni de detentie, dar si anularea suspendarii pedepsei din dosarul Referendumului.

In ceea ce o priveste pe fosta sotie a lui Liviu Dragnea, procurorii au renuntat la acuzatii, intrucat aceasta a achitat prejudiciul.

Potrivit procurorilor, "in perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii. In realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img