luni, 6 mai, 2024

IPJ Sibiu: Au fost retinute 36 de permise de conducere si au retras 15 certificate de înmatriculare

Distribuie:

Publicat:

În perioada 9 – 11 iulie, poliţiştii rutieri au constatat 16 infracţiuni la regimul circulaţiei, au reţinut 36 de permise de conducere, au retras 15 certificate de înmatriculare şi au aplicat 368 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 129.000 de lei.

Exemple semnificative:

* Au încredinţat autoturismele unor persoane care nu au dreptul de a conduce

La data de 9 iulie a.c., în jurul orei 21,00, în municipiul Sibiu, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism condus pe Bulevardul Mihai Viteazu. Cu această ocazie, s-a constatat că la volanul autoturismului se afla o tânără în vârstă de 17 ani, domiciliată în oraşul Cisnădie, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, în autovehicul, poliţiştii au identificat şi persoana care i-a încredinţat tinerei autoturismul spre a fi condus pe drumurile publice. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 18 ani, domiciliat în localitatea Şelimbăr.
Având în vedere cele constatate, poliţiştii au deschis două dosare de cercetare penală, unul pe numele tinerei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis, al doilea pe numele tânărului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încredinţare. Cercetările în acest caz continuă la nivelul Secţiei Nr. 1 Poliţie Urbană Sibiu.

* La data de 10 iulie a.c., în jurul orei 21,30, la ieşirea din localitatea Beneşti, poliţiştii au depistat o altă femeie aflată la volanul unui autoturism deşi nu deţine acest drept. În vârstă de 34 de ani, din oraşul Agnita, femeia era însoţită de către soţ, în vârstă de 38 de ani, care i-a încredinţat autoturismul pentru a exersa conducerea pe drumurile publice, în maşină aflându-se şi o minoră în vârstă de aproximativ 2 ani. Şi în acest caz au fost deschise două dosare de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis, respectiv încredinţare. Cercetările continuă la nivelul Secţiei de Poliţie Rurală Agnita.

* * *

Furt, distrugere şi conducere fără permis

În dimineaţa zilei de 5 iulie a.c., trei conducători auto din municipiul Mediaş au reclamat faptul că şi-au găsit maşinile avariate în urma unui eveniment rutier petrecut cel mai probabil în noaptea de 4/5 iulie, cele trei autoturisme fiind parcate unul lângă altul, pe strada Sebeşului.

Ca urmare a cercetărilor efectuate, la data de 11 iulie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Mediaş au identificat presupusul conducător auto implicat în producerea evenimentului, stabilindu-se totodată faptul că, la data de 4 iulie a.c., în jurul orei 23,50, persoana în cauză, un localnic în vârstă de 17 ani, ar fi sustras o autoutilitară din incinta societăţii unde era angajat, autoutilitară pe care ar fi condus-o de pe Şoseaua Sibiului până pe strada Sebeşului, unde a intrat în coliziune cu cele trei autoturisme parcate.

Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. În cauză, la nivelul Biroului Rutier Mediaş, s-a deschis o cauză penală care vizează săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, distrugere din culpă, respectiv conducere fără permis. Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş.

* * *

Pe moped, în ilegalitate

La data de 11 iulie a.c., în jurul orei 19,00, pe raza localităţii Marpod, poliţiştii au oprit pentru control un moped condus de către un localnic în vârstă de 26 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deţine dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar mopedul este neînregistrat.

De asemenea, testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceste condiţii, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat. Cercetările continuă la nivelul Secţiei de Poliţie Rurală Agnita.

* * *

Alcool la volan

Sâmbătă şi duminică, pe drumurile din judeţ, poliţiştii rutieri au depistat alţi cinci şoferi ale căror testări alcoolscopice au indicat valori pozitive. În municipiul Mediaş, doi localnici în vârstă de 29 de ani (0,84 mg/l), respectiv 48 de ani (0,85 mg/l), pe DN 1, în afara oraşului Avrig, un bărbat în vârstă de 53 de ani, din judeţul Vrancea (1,03 mg/l), în Agnita, o femeie în vârstă de 48 de ani (0,52 mg/l), iar în Sadu, un bărbat în vârstă de 63 de ani, din Cisnădie (0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Cei cinci conducători auto au fost însoţiţi la unităţi medicale unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În fiecare caz s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img