miercuri, 1 mai, 2024

ISU VASLUI:INCENDII LA SFARSITUL SAPTAMANII -FOTO

Distribuie:

Publicat:

 In ultimele 72 de ore, pompierii militari din cadrul  Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Podul Inalt” al judetului Vaslui au intervenit pentru localizarea si lichidarea a doua incendii, astfel:
     
Incendiu la un atelier de prelucrare lumanari

Sambata,  la orele  16.57, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „ Podul Inalt” al judetului Vaslui a fost anuntat prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 despre producerea unui incendiu la o magazie de pe strada Alexandru Vlahuta, din municipiul Barlad.

 La fata locului au ajuns doua autospeciale, dintre  care una de lucru cu apa si spuma si una pentru asigurarea rezervei de apa,  cu opt subofiteri. In momentul sosirii la fata locului, s-a constatat ca incendiul se manifesta, cu flacara deschisa,  in interiorul unui atelier de prelucrare lumanari,  cu risc de propagare la intreaga constructie. Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului, concomitent cu evacuarea bunurilor din interiorul atelierului, printre care si o butelie.  Flacarile au distrus o masina de executat lumanari, circa o suta  baxuri de lumanari, doua mese de lucru, un dulap, doua scaune si doua ferestre. Incendiul a fost lichidat in limitele gasite, reusindu-se limitarea propagarii acestuia catre alt atelier de producere a tamplarie din PVC. In urma verificarilor efectuate la fata locului, s-a constatat ca incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la un scurtcircuit produs la un cablu electric deteriorat.
 
Incendiu la un autoturism in  municipiul Vaslui

Duminica, in jurul orei 18.11, pompierii militari din cadrul Detasamentului Vaslui au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in municipiul Vaslui, pe  strada Stefan cel Mare. Pentru localizarea si lichidarea acestuia s-a intervenit cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, cu sase subofiteri.

 In momentul sosirii la fata locului, incendiul se manifesta la compartimentul motor al autoturismului, cu posibilitate de propagare la intreg autovehiculul si la alte masini parcate in apropiere. Flacarile au distrus instalatia electrica aferenta motorului,  instalatia de racire a autoturismului si au degradat vopseaua interioara de pe capota si elementele din plastic din compartimentul motor.

Incendiul a fost lichidat in circa 15 minute de la ora anuntarii, cauza probabila fiind un scurtcircuit electric.
 
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img