vineri, 3 mai, 2024

ISU VASLUI:Intervenţiile pompierilor vasluieni în ultimele 24 de ore

Distribuie:

Publicat:

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui şi Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au desfăşurat 19 misiuni, astfel:

@8  misiuni ale echipajelor S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă;
@ patru   incendii produse în gospodăriile populației;
 @o misiune pentru deblocare acces în apartament;
 @şase misiuni de recunoaştere în teren, de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Incendii

Joi, 22 decembrie, la ora 12.49,
un echipaj de pompieri de la Detaşamentul Vaslui a intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o  bucătărie de vară,  din localitatea Muntenii de Jos, comuna Muntenii de Jos. Pentru localizarea şi lichidarea acestuia s-a deplasat la faţa locului un echipaj de stingere, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, care a acţionat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună.  Flăcările au distrus bunurile materiale din podul bucătăriei de vară, cauza probabilă a incendiului fiind efectul termic de la un  coş de fum neprotejat corespunzător față de elementele combustibile ale  acoperişului.

Joi, 22 decembrie, la ora 18.29
, Secţia de Pompieri Huşi a fost solicitată să intervină, în municipiul Huşi, pe str. Petru Tomescu, nr. 5, pentru stingerea unui incendiu produs la podul unei case. La fața locului s-au deplasat un ofițer şi şase subofiteri,  cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Flăcările au distrus aproximativ şase metri liniari căpriori, patru metri liniari grindă şi circa patru metri pătrați acoperiş pe structură din lemn şi învelitoare din tablă. Din primele cercetări, se pare că împrejurarea determinantă a fost utilizarea unui coş de fum neprotejat corespunzător față de elementele combustibile ale acoperişului.

Vineri, 23 decembrie, la ora 02.11, pompierii militari din cadrul Detaşamentul Bârlad au intervenit, cu două autospeciale de stingere şi nouă subofițeri, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă din municipiul Bârlad, strada Merilor, nr. 1. Au ars circa şase metri pătrați acoperis pe astereală din lemn şi învelitoare din tablă, reuşindu-se salvarea întregii locuințe. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic de la un  coş de fum neprotejat corespunzător față de elementele combustibile ale  acoperişului.

Vineri, 23 decembrie, la ora 02.27, un echipaj de pompieri de la Secția Huşi a intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la un depozit de furaje, din localitatea Gugeşti, comuna Boțeşti. Pentru localizarea şi lichidarea acestuia s-au deplasat la faţa locului şase subofițeri, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, care au acţionat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună.  Flăcările au distrus circa cinci tone de lucernă şi paie, zece metri liniari gard din scândură şi 0,5 metri cubi lemn de foc. Din primele cercetări, se pare că împrejurarea determinantă a fost fumatul în locuri nepermise.

      Din fericire,  în urma incendiilor produse la locuințe nu s-au înregistrat victime.

      Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, vă reamintim câteva măsuri elementare ce trebuie respectate la utilizarea coşurilor de fum:
 – verificare, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
 – coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
 –  coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului ( grinzi, astereală de lemn şi alte asemenea);

Deblocare uşă apartament
       Ieri, în jurul orei 14.38, Detaşamentul de Pompieri Bârlad a intervenit, pe strada Republicii nr 277, Bl. 15 din municipiul Bârlad, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pentru deblocarea ușii unui apartament. Militarii au pătruns în interiorul apartamentului, iar personalul medical S.A.J., prezent la fața locului,  a constatat decesul proprietarului în vârstă de 93 de ani.

Asistență medicală 
     Echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt ” al judeţului Vaslui  au intervenit în cursul zilei de ieri,  la un număr de 8 solicitări ( 7 EPA  şi 1 TIM);

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img