Italienii au pus mana pe un contract de la CNAIR: Drumul promis de Viorica Dancila, de aproape 400 de milioane de euro, se face

0
34

Tierra Scavi și Asocierea SA&PE Construct sunt cei doi constructori care vor proiecta și executa tronsoanele 1 și 2 ale drumului expres Craiova-Pitești, arată un comunicat transmis luni de Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Compania de Drumuri precizează că Tierra Scavi (Italia) va realiza Tronsonul 1, în lungime de 17,7 km, câștigând oferta cu 358,179 de milioane de lei fără TVA (76 de milioane de euro).

Tronsonul 2, care este împărțit în două loturi, va fi realizat de Asocierea SA&PE Construct SRL-Spedition UMB SRL-Tehnostrade SRL-Consitrans SRL (Romania). Lotul 1 din Tronsonul 2 are o lungime de 18,5 km și a fost ofertat cu 661,452 de milioane de lei fără TVA (141 de milioane de euro), iar Lotul 2 din același tronson, care are o lungime de 23,35 km, urmează a fi realizat de același consorțiu, cu 795,189 de milioane de lei fără TVA (168 de milioane de euro).

„Astăzi, 1 octombrie 2018, CNAIR a desemnat caștigătorii contractelor de proiectare și execuție a tronsoanelor 1 și 2 ale drumului expres Craiova-Pitești”, anunță compania de drumuri.

CNAIR anunță că Tronsonul 1 are o lungime de 17,7 km (km 0+000 – km 17+700 și are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita județului Dolj cu Olt. „Acest tronson traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești”, menționează compania.

„Tronsonul 2 are o lungime de 39,85 km (km 17+700 – km 57+550), are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final, după Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare. Tronsonul 2 este împărțit în 2 loturi – Lotul 1 cu o lungime de 18,5 (km 17+700 – Km 36+200) și Lotul 2 îm lungime de 21,35 (km 36+200– Km 57+550)”, anunță CNAIR.

Potrivit companiei, prin execuția lotului 1 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Balș, iar prin cea a lotului 2, decongestionarea traficului de pe raza localității Slatina, prin redirectionarea traficului în afara localităților.

„În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestor contracte este de 36 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor și au ofertat o perioadă de garanție a lucrărilor de 7 ani”, precizează Compania Națională de Drumuri. „Procesul de semnare a celor 3 contracte va putea fi inițiat numai după expirarea perioadei de depunere a contestațiilor de 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii. În situația în care vor fi înregistrate contestații împotriva rezultatului procedurii, CNAIR SA va aștepta soluționarea acestora în vederea inițierii procesului de semnare a contractelor”, apreciază CNAIR.

În prezent, procedurile de achiziție publică pentru serviciile de proiectare și execuție a loturilor 3 și 4 ale drumului expres Craiova- Pitești sunt în litigii la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citește și: Paul Stănescu, REACȚIE SURPRIZĂ la anunțul lui Ponta privind schimbarea lui Dragnea de la Camera Deputaților

Prezentă la Craiova, într-o vizită la Fabrica de Avioane de la Craiova, premierul Viorica Dăncilă a declarat că „au fost desemnate contractele pentru proiectare și execuție pentru drumul expres în regim de autostradă Craiova – Pitești, tronsoanele 1 și 2. Durata de execuție este de 36 de luni, iar perioada pentru garanție este de 7 ani”, iar ministrul Transporturilor, prezent și el că cele două companii care au câștigat contractele „prezintă garanții că aceste lucrări vor fi făcute la timp”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.