sâmbătă, 18 mai, 2024

Judecatorii vasluieni au motivat sentinta vamesilor lotului Albita II

Distribuie:

Publicat:

 

O motivare cat un roman au scris judecatorii Tribunalului Vaslui, legat de sentinta de condamnare pentru infractiunea de luare de mita, dar si pentru cea a constituirii grupului infractional organizat a celor 21 de vamesi de la Albita.

 

Dosarul Albita avea sa fie ultimul din operatiunea Directiei Nationale a Anticoruptie (DNA) – "Curatenia in vami", din anul 2013, unul in care sute de martori au fost audiati, au fost ascultate ore intregi de interceptari si au fost necesare trei saptamani de deliberari pentru ca judecatorii Tribunalului Vaslui sa decida condamnarea la pedeapsa cu inchisoarea cu suspendare sub supraveghere cuprinsa intre 2 si 3 ani, dar si ca grupul infractional era "ocazional".

 

Pe langa asta, vamesii trebuie sa plateasca cheltuieli de judecata de peste 150.000 de lei si li s-a interzis dreptul de mai exercita functia de inspector vamal.

 

Judecatorii Tribunalului Vaslui motiveaza sentinta sustinand ca "Probele administrate si sumele gasite cu ocazia perchezitiilor, ce au fost avute in vedere la momentul la care s-a apreciat ca exista o suspiciune rezonabila a savarsirii infractiunii, nu pot determina prin coroborarea cu celelalte indicii inlaturarea oricarui dubiu rezonabil, respectiv a prezumtiei de nevinovatie.

 

Asocierea in vederea savarsirii de infractiuni presupune existenta unei grupari formate din mai multe persoane, care exista pentru o perioada si actioneaza in mod coordonat in scopul comiterii uneia sau mai multor infractiuni. Nu constituie grup infractional organizat grupul format ocazional in scopul comiterii imediate a uneia sau mai multor infractiuni si care nu are continuitate sau o structura determinata ori roluri prestabilite pentru membrii sai in cadrul grupului."

Reamintim faptul ca in timpul perchezitiilor domiciliare din anul 2013, procurorii DNA au gasit in total suma de 150.000 de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img