marți, 26 septembrie, 2023

Jumatate din Romania FIERBE! Cod GALBEN si PORTOCALIU de CANICULA! Iata zonele vizate

Distribuie:

Publicat:

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare cod portocaliu de canicula, valabila joi pentru sase judete din vestul tarii. Se vor inregistra temperturi maxime de 39 de grade Celsius.

Joi, a intrat in vigoare o atentionare cod portocaliu de canicula pentru sase judete din vestul tarii, respectiv Bihor, Arad, Timis, Caras Severin, Mehedinti si Dolj. Meteorologii avertizeaza ca valul de caldura se va intensifica joi si va cuprinde cea mai mare parte a tarii.

Astfel, in zonele joase de relief din vest si local din centru si sud, vremea va fi caniculara, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul de 80 de unitati. Minimele nocturne nu vor cobori, in general, sub 20 de grade, iar in Dealurile de Vest vor fi de 24…25 de grade.

In judetele Dolj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad si Bihor disconfortul termic va fi accentuat si se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 37 si 39 de grade.

Totodata, meteorologii au emis pentru alte judete, joi, cod galben de canicula. Astfel, in Maramures nordul Crisanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul si estul Olteniei si in sud-vestul Munteniei, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa in general intre 35…37 de grade.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img